İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 37. kez ve 8 Mart – 28 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Tiyatro Günleri Foça’da sahnelenen “Hiç Kimse” adlı oyunla başladı. Tek kişilik oyunda, Gizem Tataroğlu’nun bir saatlik performansı büyük beğeniyle izlendi.

Reha Midilli Külütr Merkezi’nde gerçeklşetirilen “Hiç Kimse” adlı oyunda göçmen kadınların dramı, ailevi ve kimlik sorunları değişik karakterlerle ele alındı. Bir taraftan köklerini sorgulayan, diğer taraftan dahil olmaya çalıştıkları topluluklarda karşılaştıkları yeniden tanımlanma psikolojisiyle boğuşan kadınların dilinden günlük olaylar ve çevresel duyarlılıklara da göndermeler yapıldı.

Ömer Polat’ın yazıp yönettiği, sahne tasarımını Mehmet Ali Zeren’in, özgün müziklerini Samuel Alty’nin, afiş tasarımlarını Alpgiray Kelem’in yaptığı ve izleyicilerin yoğun alkışları altında tamamlanan oyunun sonunda Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sahneye gelerek ekibe çiçek takdim etti. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde böyle bir oyunla sanatçıları Foça’da konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Gökhan Demirağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılından başlayarak kademeli olarak Türk Kadınına seçme seçilme haklarını tüm dünya devletlerinden önce vermeye başladığını söyledi. Gökhan Demirağ; “Foça Belediyesi de 1800’lü yıllarda oluşturulmuş bir kurum. Ancak tarihinde bir kadın belediye başkanı yok. Artık gönül istiyor ki Foça’nın da bir kadın belediye başkanı olsun. Tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun” dedi.