Yazar Hasan Ali Toptaş'ın, Doğan Hızlan'ın sunduğu ‘Karalama Defteri’ programına konuk olduğu programda çevirmenlerle ilgili yaptığı, "Çeviri bir kitap okurken önce çevirmenin doğum tarihine bakıyorum" şeklindeki açıklamalar sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

Bu tartışmaların devamında Twitter'da "Leyla" isimli bir kullanıcı Toptaş hakkında cinsel saldırı iddiasında bulundu. Bu tweetin altında 20'ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair iddiaları paylaştı.

Bu olayın ardından bir çok yayın evi Toptaş'la ilişkilerini kestiklerini açıklarken, TRT2'nin de Toptaş'ın konuk olduğu bölümü yayından kaldırdığı görüldü. 

Verilen ödül geri alınıyor

Edebiyat dünyasında geniş yankı bulan bu olay üzerine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen ve bu yıl Hasan Ali Toptaş’a giden Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geri alındı.

Cumhuriyet'in haberine göre Mersin Kenti Edebiyat Ödülü değerlendirme kurulu üyesi Celal Soycan, Değerlendirme Kurulu’nun tüm üyelerinin tereddütsüz şekilde ödülün geri alınmasına karar verdiğini söyledi.

İletişim ve Everest yayınları, tacizle suçlanan yazarlarını kovdu

Sosyal medyada çok sayıda kadının haklarında cinsel taciz açıklamaları yapmaları üzerine İletişim yayınları Bora Abdo ile, Everest yayınları ise Hasan Ali Toptaş ile ilişkilerini kestiklerini duyurdu.