Haber/ Gökçe ADAR

Muğla turizminin parlayan yıldızı, Gökova Körfezi'nin doğu ucundaki Akyaka, yılda bir kez şiir etkinliğine sahne olacak. Yücelen Turistik tesislerindeki çok amaçlı Şadan Gökovalı Salonu'nda gerçekleşecek “Şadan Gökovalı Şiir Günleri”nde her yıl seçilmiş bir şaire “Yılın Şairi Ödülü” verilecek. Akyaka'nın en eski ve köklü konaklama tesisi olan Yücelen Otelin sahibi, 'Muğla yatırımcısı' sıfatıyla tanınan Hamirli Yücel Gürsoy, sanat etkinliği konusunda gazetemize şu açıklamayı yaptı:

“Gökovamızın yetiştirdiği kültür adamı Şadan Gökovalı uzun yıllardır İzmir ve Salihli'deki nice sanat etkinliğine imza atıyor. Değerli ağabeyimiz adına, doğduğu Gökova'da bir Kültür Evi açıldı. Biz de kendisinin birikim ve deneyimlerinden yararlanarak, yılda bir kez yöremiz halkını şiirle buluşturmak istedik. İlk etkinliğimiz bugün saat 14.00-16.00 arası gerçekleşecek. Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın yapacağı Şiir Günleri'nin sunumunu Muğla Sanatseverler Derneği (MUSANDER) Başkanı Sadettin Özbek yerine getirecek. İki saat sürmesi planlanan şiir gününün ilk bölümünde, Türk ve Dünya şiirinden örnekler Muğlalı gençler ve usta bir spiker tarafından seslendirilecek. Programın ikinci bölümünde ise konuk şairle söyleşi yapılacak, şiirlerinden örnekler sunulacak.”

Edinilen bilgiye göre, salonun kapasitesi sınırlı olduğu için, katılım yöre halkının okuntu dediği davetiye Yücelen tesislerinden, Akyaka Kültür Sanat Derneği'nden ve Gökova'daki Şadan Gökovalı Kültür Evi'nden sağlanabilecek.