İzmirlilerin yakından tanıdığı duayen gazeteci-yazar Yaşar Aksoy'un yeni kitabı Gavur Mümin raflarda yerini aldı. Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayınlanan kitabın editörlüğünü Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Ali Güler ve Enis Batur yaptı. Gavur Mümin kitabı tüm yayınevlerinde, kitap sitelerinde ve kitapçılarda bulunuyor. 

Kitabın İçeriği

Yaşar Aksoy, Kurtuluş Savaşı’nın bir numaralı casusu İzmirli Türk subayı Gâvur Mümin’in destansı ve gizemli yaşamını, kahramanımızın hatıratı, fotoğraf albümleri, madalyaları, gizli belgeler ve onu tanıyan yakın akrabaları ve canlı tanıklar üzerinden yaptığı 40 yıl süren araştırmaları sonucunda yazdı.
Bu kitapta Çanakkale, Kanal Harekâtı, Doğu Cephesi gibi muharebelerde çarpıştıktan sonra, emperyalizmin işgali altındaki bir ülke ve şehirde, melon şapka hatta Yunan üniforması giyerek işgalcilere katılan ve yıllarca Gazi Mustafa Kemal’in casusluğunu yapan bir Türk subayının efsanelere ve karanlıklara karışmış çarpıcı yaşamı, vatan sevgisi ve Yunan zindanlarında işkence içinde geçen yılları anlatılıyor.
Bu kitapta yine ilk kez “Ulusal Kurtuluş” için canları pahasına mücadele veren gizli direniş örgütleri gündeme getirilerek nice isimsiz kahramana olan vefa duygusu pekiştiriliyor.

Aksoy'dan teşekkür

Yaşar Aksoy kitabının duyurusunu yaparken şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ve titiz editörüm Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller’e ve Enis Batur’a, tüm emeği geçen yayınevi emekçilerine sonsuz teşekkür etmeliyim. 
Sonra, değerli Osmanzade Ailesi fertleri Şükrü Kocagöz, Mükafat Karakaplan, Kerem Aksoy, Ahmet Lütfi Aksoy, Ümit Semal Aksoy, Av.Hakan Bintepe’ye sunarım.... 
Ülkemizin, İzmir’in ve Osmanzade Ailesi’nin gururu, Kurtuluş Savaşımızın 1 numaralı casusu Gavur Mümin (Mümin Aksoy) hakkındaki kitabım nihayet Kırmızı Kedi Yayınevinden, şu dertli günlerimizde yayınlandı. 
Böylece Osmanzade Ailesi’nin hepsi de rahmete kavuşmuş olan Samim Kocagöz’e, Naci Sadullah’a, Saruhan Aksoy’a, Lütfü Aksoy’a (Milli Futbol Takımızın unutulmazı Lap Lap Lütfü), Gavur Mümin’in paha biçilmez özel hatıratını yıllar önce bana armağan eden Mümin Orhan Aksoy’a, ağabeyi eşsiz dostum Tufan Aksoy’a, Paşazade Ragıp Akatürk’e verdiğim sözü tutabildim. 
Gönül isterdi ki hep birlikte bir basın toplantısı ve imza günü ile buluşalım. Ancak bir odaya sıkışmış ve dışarı çıkması yasak, kitap fuarı etkinlikleri ve imza günleri haklı olarak iptal edilmiş bir 65 yaş üstü olarak inzivada yaşıyorum. 
Kitabımda,  Osmanzade Ailesi’nin geniş şeceresi ve tarihi verilmiştir. Kitap, tüm internet kitap sitelerinde ve kitapçılarda kitap satışa sunulmuştur. Dilerim ilerde buluşuruz, kitabın tanıtımı için ilginizi rica ederim. Önce sağlık.. Kendinize dikkat edin.. Hepinize selam ve sevgilerimi sunarım."
Not: Kırmızı Kedi Kitapevleri; Karşıyaka Tiyatro Sokağı’nda 0232.3699244, Mavişehir Ege Park AVM’de 0232.4253758, Alsancak’ta Kültür Mahallesi Şevket Özçelik Caddesi, No:16’da, 0232.5022501 (Reyhan Pastanesi civarı) bulunmaktadır.