Türkiye’nin ünlü sanatçılarını Dikilililer ile buluşturan ve bu yıl 'Cumhuriyete bağlılık' temasıyla gerçekleştirilen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, usta sanatçı Sümer Ezgü’nün sahne aldığı muhteşem final gecesi ile sona erdi. Üç gün süren festivalin son gününde Afrika’dan Avrupa’ya, Latin Amerika’dan Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen konuklar barış ve kardeşlik güvercinlerini uçurdu.

Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Dikili’de, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen, Dikili ve bölge halkının büyük ilgi gösterdiği Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali son gününde ünlü sanatçı Sümer Ezgü’yü konuk etti. Türk halk müziğinin en başarılı temsilcilerinden Ezgü, seslendirdiği ezgileriyle Dikili Atatürk Meydanı’nı dolduran izleyicilere tam bir müzik ziyafeti yaşattı.  Anadolu tarihine ışık tutan türküleri ve sergilediği halk danslarıyla izleyicilere coşku dolu bir konser veren Ezgü, performansıyla büyük alkış aldı.

Dikili’den Dünyanın Dört Bir Yanına Barış Ve Kardeşlik Köprüsü

Ege’nin karşı kıyısı Midilli’den Epano Skala Kültür Derneği Halk Oyunları Grubu ile Afrika kıtasından gelen halk dansları gruplarının sahne aldığı gecede binlerce kişi tek yürek barışın ve kardeşin ezgilerini seslendirdi. Türkiye’nin tanışmış siyasetçi, akademisyen, gazeteci, iş insanlarını da Dikilililerle buluşturan ve üç gün boyunca Dikili Atatürk Meydanı’ndaki etkinlik alanını dolduran izleyiciler, hem unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşadılar hem de ülke ve dünya gündemine dair fikirlerin tartışıldığı panellere konuk oldular. Dikili tarihinde bir ilk olan açık hava panelleri izleyicilerine olduğu kadar katılımcılarına da büyük bir dayanışma ortamı sundu.

[caption id="attachment_137197" align="alignnone" width="800"] Sümer Ezgü[/caption]

Ezgü’ye Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Gecenin finalinde Anadolu’nun farklı renklerini seslendirdiği türküleriyle buluşturan usta sanatçı Sümer Ezgü’ye doğum günü sürprizi yapıldı. Ezgü’nün ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” türküsünü seslendirmesinden ardından Dikili Belediye çalışanlarının ve Başkan Tosun’un sahneye pastayla çıkması, alanı dolduran binlerce müzikseverin tek bir yürek, ‘İyi ki doğdun Sümer Ezgü. Hep mutlu ol, çok mutlu ol’ dileklerinde bulunması usta sanatçıya duygusal anlar yaşattı. Pastanın kesilmesinin ardından usta sanatçı Sümer Ezgü ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ege’nin karşı kıyısı Midilli’den gelen Epano Skala Kültür Derneği Makis Venetas, dernek üyeleri ve Afrika kıtasından gelen halk dansları grubu üyeleriyle birlikte, ‘dünyada hep barış egemen olsun’ dileğiyle beyaz güvercinler uçurdu. Festival, Mustafa Tosun’un konuklara günün anısına çiçek ve çini takdimiyle son buldu.