Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (EÜDTMK) tarafından “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Bir Türkü de Bizden” temalı özel  dinleti programı gerçekleştirildi.

EÜDTMK Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Salih Sütoğlu tarafından hazırlanan ve sunulan dinletide, konservatuvar bünyesinde çalışan idari ve yardımcı personel kadrosundaki kadınlar sahne aldı.  

Online olarak yapılan dinletide solist olarak EÜDTMK personeli Serpil Yaşar, Sevinç Bodur, Nuray Yaşar, Sevgül Güzel ve Leyla Gürbüz yer alırken Öğr. Gör. Anıl Ar bağlaması ile eşlik etti.  Solistler, “Burçak Tarlası” ,“Nazende Sevgilim”, “Eminem Çiçek Yollamış”, “Suya Gider Allı Gelin” türkülerini seslendirdiler.

Etkinliğin çok özel olduğunu dile getiren Öğr. Gör.  Salih Sütoğlu, “Konservatuvar tarafından yapılan tüm etkinliklere dinleyici olarak katılan kurum personeli bu sefer mikrofon karşısına geçti.  Solistlerimiz kendi doğup büyüdükleri toprakların türkülerini seslendirdiler.  Tüm insanlık olarak zor süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde bu tarz etkinlikler tüm personele moral oluyor. Ayrıca böyle etkinlikler kadınlarımızın istedikleri her alanda ne kadar başarılı olabileceklerini gösteriyor” dedi.