Ünlü besteci, piyanist Anjelika Akbar, İzmir Karşıyaka Yalı Lions Külübü'nün konuğu olduğu toplantıda, başarıya giden yolları anlattı. Müziğe çok küçük yaşta başladığını ve hayatını buna göre yönlendirdiğini belirten akbar, "Türkiye'de müziğe yatkınlığı olan çocukların keşfedilmesi için geniş çaplı aktif bir çalışma yok. Çok geç kalınıyor" dedi.

Karşıyaka Yalı Lions Kulübü, mayıs ayı toplantısını ünlü sanatçı Anjelika Akbar'ın katılımıyla Kahramanlar semtindeki bir otelde düzenledi. Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Hayri Tuna Yükselen ile çok sayıda kulüp başkanı, bölge başkanı ve farklı lions kulüpleri üyelerinin katıldığı toplantıda soruları yanıtlayan sanatçı, çocukluğunda yaşamını sürdürdüğü Sovyetler Birliği döneminde sanata verilen devlet desteğini anlatarak, "Bir devlet politikası olarak tüm okullarda çocuklar sınavdan geçiyordu. Müziğe yatkınlığı olanlar özel okullara alınarak başarılı oldukları konularda özel eğitimlere alınıyordu. Ben de bu şekilde özel eğitimler aldım. Ancak beste yapmak çok başka bir yetenek istiyor. Beste için sadece eğitim yetmiyor. Bir beste bazen çok kısa sürede oluşuyor, bazen de haftalar ve hatta aylar alabiliyor. Beste, ortaya çıktıktan sonra da benden kopup herkesin oluyor" dedi. Başarılı sanatçıların çıkması için çok küçük yaşta özel eğitime alınması gerektiğini belirten Anjelika Akbar "Günümüzde aynı özen gösterilmediğini görmekteyim" dedi.

Toplantıda konuşan Karşıyaka Yalı Lions Kulübü Başkanı Hakan Akyıldız da "Sanata her zaman önem veren lionlar olarak dünyaca ünlü bir sanatçıyla birlikte olma imkanı bulduk. Sayın Akbar, entelektüel bakış açısı, samimiyeti, içten duyguları ve gülen yüzü ile bizlere önemli bilgiler sundu. Sanattaki başarının ardında bu duygu dolu içtenliğin de olduğunu gördük. Kendisine bizlere sunduğu değerli katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum" diyerek plaket verdi.