Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ederken, bu kez Cumhuriyet Mahallesi’nden çocuklara ve ailelere önemli müjdeler verdi. Mahallede yapılacak yeni yatırımlarla özellikle çocukların sosyal yaşamına dokunacak projeler hayata geçirilecek.
Ziyareti sırasında mahalle sakinleriyle birebir görüşen ve talepleri dinleyen Ünsal, ücretsiz oyun odası ve paten pisti projeleriyle dikkat çekti. Başkan Ünsal, “Fırsat eşitliği yaratmak, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımızın yüzünü güldürmek için buradayız. Her mahalleye dokunacağız” dedi.
Ünsal, mahalleyi sokak sokak dolaştı
Beraberindeki belediye bürokratlarıyla birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ni adım adım gezen Başkan Yıldız Ünsal, esnaf ziyaretleri yaparak hem vatandaşla hasbihal etti hem de sorunları yerinde tespit etti. Mahalle Muhtarı Özay Dağhan’ı da ziyaret eden Ünsal, mevcut sorunların çözümüne dair belediyenin yol haritasını aktardı.
Bu temaslar sırasında özellikle çocuklara yönelik planladıkları projeleri açıklayan Ünsal, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü. Ünsal’ın açıkladığı yeni projeler, hem aileler hem de mahalleli gençler arasında heyecan yarattı.
Mahalle merkezine modern ve ücretsiz oyun odası
Karşıyaka Belediyesi’nin hazırladığı projeye göre, mevcut mahalle merkezi binasında 4-6 yaş grubu çocuklara hizmet verecek bir oyun odası kurulacak. Ücretsiz hizmet verecek olan bu alan, çocukların sosyal gelişimini destekleyecek, aynı zamanda ailelere nefes aldıracak bir sosyal destek görevi görecek.
Yeni oyun odası, hem fiziksel tasarımıyla hem de içeriğiyle çağdaş bir eğitim ve oyun alanı olarak tasarlanacak. Oyun odasının açılmasıyla birlikte mevcut mahalle merkezi başka bir noktaya taşınacak ve orada da kadınlar için çeşitli kurslar düzenlenecek.
Gençler için paten pisti, pazaryeri için yenileme
Projeler yalnızca çocuklarla sınırlı değil. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mevcut park alanına gençlerin kullanabileceği bir paten pisti yapılacak. Böylece çocuklar ve gençler için daha aktif, sağlıklı ve eğlenceli bir sosyal alan oluşturulmuş olacak.