Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi O'nun ilke ve devrimlerinin kalesi olarak anılan Karşıyaka'da da derin bir saygı ve özlemle anılacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla simge haline gelen Ata’ya Saygı Zinciri, bu yıl da 10 Kasım sabahı kentin kalbinde gerçekleştirilecek. Atatürk'e olan minnet ve bağlılıklarını göstermek isteyen 7'den 77'ye her yaştan vatandaş, bu anlamlı etkinlikte tek yürek olmak için hazırlıklara başladı. Karşıyaka'nın tarihi dokusunu yansıtan sokaklar, bir kez daha Atasına duyduğu sevginin en büyük tanığı olacak.

Pluribus dizisi: Konusu, oyuncu kadrosu ve yayın tarihi
Pluribus dizisi: Konusu, oyuncu kadrosu ve yayın tarihi
İçeriği Görüntüle

I M G 1806

Saat 09.05'te hayat duracak, eller kenetlenecek

10 Kasım sabahı, Karşıyaka Çarşısı'nda saat 08.30'dan itibaren toplanmaya başlayacak olan binlerce vatandaş, tarihi an için geri sayıma geçecek. Günün en hareketli saatlerinde, çarşının bir ucundan diğerine uzanacak olan insan seli, saatler tam 09.05'i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde saygı duruşuna geçecek. Bu esnada, etkinliğe katılan on binlerce kişi el ele tutuşarak kilometrelerce uzunlukta sembolik bir zincir oluşturacak. Kentte hayatın bir dakikalığına duracağı o anlarda, Karşıyakalılar omuz omuza vererek Ulu Önder'i ebediyete uğurlamanın hüznünü ve O'nun mirasına sahip çıkmanın gururunu bir arada yaşayacak. Bu sessiz ancak güçlü eylem, Atatürk'ün birleştirici ruhunun Karşıyaka'da nasıl yaşadığının en somut kanıtı olacak.

Başkan Ünsal'dan tüm kente anlamlı davet

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu tarihi ve anlamlı buluşma için tüm İzmirlilere ve Karşıyakalılara çağrıda bulundu. Başkan Ünsal, etkinliğin sadece bir anma töreni olmadığını, aynı zamanda Atatürk'ün mirasına ve Cumhuriyet değerlerine olan sarsılmaz bağlılığın bir ilanı olduğunu vurguladı. Ünsal, yaptığı açıklamada, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sadakatimizi ve minnetimizi bir kez daha en güçlü şekilde göstereceğimiz bu özel günde, tüm yurttaşlarımızı aramızda görmekten onur duyarız. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla el ele vererek oluşturacağımız bu saygı zinciri, Karşıyaka'nın Atasına olan sevgi ve bağlılığının asla bitmeyeceğinin simgesi olacaktır. Ve bir kez daha hep birlikte söz vereceğiz: Sen rahat uyu Atam! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Anma törenlerinin ikinci adresi Zübeyde Hanım'ın kabri olacak

Karşıyaka Çarşısı'nda gerçekleştirilecek olan Ata’ya Saygı Zinciri'nin hemen ardından, anma programı anlamlı bir başka adreste devam edecek. Saat 09.30'da, Ulu Önder Atatürk'ün Karşıyaka'ya emaneti olan annesi Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda resmi bir tören düzenlenecek. Belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek olan törende, Zübeyde Hanım'ın kabrine karanfiller bırakılarak dualar edilecek. Bu tören, Atatürk'ü anarken onun en değerli varlığı olan annesini de unutmayan Karşıyaka'nın vefasını bir kez daha gözler önüne serecek. Gün boyu devam edecek çeşitli etkinliklerle Karşıyaka, Atatürk'e olan özlemini ve O'nun fikirlerine olan bağlılığını en derinden hissettirecek.

Kaynak: BÜLTEN