1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi yapılan operasyonlar İzmir'e de sıçradı. Kentte sabah erken saatlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.  Gözaltına alınanlar arasında üniversite öğrencileri, sendikacılar, SOL Parti, EMEP ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri de bulunuyor. Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir ile eşi Gülsen Candemir, 1 Mayıs öncesinde İzmir’de düzenlenen şafak operasyonu kapsamında evlerinde gözaltına alındı. Operasyonun detaylarına dair henüz net bir bilgi paylaşılmazken, gözaltı haberini bizzat Candemir sosyal medya hesabından duyurdu.

“Polis bizi de ziyarete geldi”

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Savaş Candemir, sabah saatlerinde gerçekleşen operasyon sırasında, “Sabah sabah polis sonunda bizi de ziyarete geldi. Eşim Gülsen ve beni gözaltına alıyorlar” ifadelerini kullandı. Candemir’in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Göztepe'nin yeni cevheri: 1. Lig'de parladı, Avrupa'nın gözdesi haline geldi Göztepe'nin yeni cevheri: 1. Lig'de parladı, Avrupa'nın gözdesi haline geldi

Gözaltı gerekçesi hakkında resmi açıklama yapılmadı

Gözaltı işlemleriyle ilgili olarak resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Aynı şekilde, soruşturmanın içeriği ya da neyle bağlantılı olduğu konusunda da herhangi bir netlik sağlanmış değil. Gözaltıların kapsamı ve yöneldiği isimler, kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.

“Sosyalistler hedef alındı”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla ilgili bir açıklama yayımladı. Parti tarafından yapılan açıklamada, “Bu sabah, aralarında Parti üyelerimizin de bulunduğu çok sayıda sosyalist, şafak baskınları ile gözaltına alınmıştır” denildi.

“Baskılar bizi yıldıramaz”

TİP'in açıklamasında ayrıca şu mesaj yer aldı: “Gözaltılarla devrimcileri yıldıramayacaksınız. Zulme karşı direnişi, baskılara karşı dayanışmayı büyütmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız.” Bu ifadeler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi yaşanan baskınların politik bir mesaj içerdiği yorumlarına neden oldu.

Kamuoyunda tepkiler büyüyor

Sendika ve siyasi parti üyelerine yönelik uygulamalar, sosyal medya başta olmak üzere farklı platformlarda eleştiri konusu oldu. Birçok kullanıcı, hukuki süreçlerin şeffaf yürütülmesi ve gözaltıların nedenlerine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi