İran’ın güneyinde yer alan Buşehr eyaletinde deprem paniği yaşandı. Aseluye ilçesi merkezli depremin, yerel saatle 08.41’de meydana geldiği bildirildi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre depremin büyüklüğü 5.2, derinliği ise 18 kilometre olarak kaydedildi.

Depremin ardından bölgeden olumsuz bir ihbar gelmezken, can kaybı veya maddi hasara ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yetkililerin saha tarama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Endonezya’da 10 kişiyi taşıyan uçaktan haber alınamıyor
Endonezya’da 10 kişiyi taşıyan uçaktan haber alınamıyor
İçeriği Görüntüle

Vanda Korkutan Deprem Cuzd

Buşehr eyaleti, enerji tesisleri ve sanayi altyapısıyla bilinen stratejik bir bölgede yer alması nedeniyle sismik hareketlilik yakından takip ediliyor. Depreme ilişkin gelişmelerin ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ