Hollywood'da Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ile Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA), iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattıkları grev görüşmeleri hala sürüyor. Ancak son gelişmelere göre, oyuncuların yapımcılarla yaptığı görüşmeler askıya alındı ve üyelere yeniden greve katılmaları çağrısında bulunuldu.

Rms6VbvRok6aq01nHPk0WQ

Görüşmelerin Askıya Alınması

Taraflar arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamaması ve yaklaşık beş gün süren müzakerelerin "verimli bir şekilde ilerlemediği" ve taraflar arasındaki farkın büyük olduğu gerekçesiyle görüşmelerin askıya alındığı açıklandı.

Hollywood Ünlülerinin Kararı

Görüşmelerin sonuçsuz kalmasıyla birlikte, Hollywood'un bazı ünlü isimleri, SAG-AFTRA'nın başkanıyla bir araya gelme kararı aldı. Aralarında George Clooney, Emma Stone, Ben Affleck, Tyler Perry ve Scarlett Johansson gibi etkili isimler, greve öncülük eden başkan Fran Drescher ve arabulucu Duncan Crabtree-Ireland ile görüştü.

Büyük Stüdyoların Rolü

Zoom üzerinden yapılan bu görüşmede, büyük film stüdyolarının neden görüşmeleri askıya aldığı da ele alındı. Ünlü oyuncular, birliğe destek verdiklerini ve anlaşmaya varılması için birçok öneride bulunduklarını belirtti.

Senaristler ve Oyuncuların Grevleri

Bu durum, SAG-AFTRA'nın ve AMPTP ile sanatçıların maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konularındaki görüşmelerinin sonuçsuz kalması sonucu grev kararı alınmasının bir yansımasıdır. Sanatçılar, iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle televizyon yapımcısı şirketlerle görüşmelerden sonuç alamadıkları için 15 Temmuz'da Los Angeles şehrinde greve gitmişlerdi.

Benzer bir şekilde, Senaristler Sendikası (WGA) da yıllık dizi ve film üretiminin artmasına rağmen daha zorlu şartlarda çalıştıklarını ve daha az ücret aldıklarını belirterek 2 Mayıs'ta greve gitmişti. İlerleyen süreçte iki grev birleştirilmişti.

WGA'nın grevi, AMPTP ile varılan ön anlaşmanın ardından sona ermiş ve yeni üç yıllık anlaşmanın tazminat, istihdam süresi ve yapay zekanın kontrolüne ilişkin maddeleri içerdiği açıklanmıştı. Senaristler en son 2007'de greve gitmiş ve bu grev, çalışanlara 100 gün boyunca iş bırakmalarını gerektirerek yaklaşık 2 milyar dolarlık zarara yol açmıştı.

Bu gelişmelerin Hollywood'daki eğlence endüstrisine etkileri yakından takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi