Tüpraş Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp genel sekreteri Cem Sezgin'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen başkan Hasan AratBeşiktaş Kulübü'nün tarihinde ilk kez stadyumda genel kurul yapıldığını belirterek, "(Yeni tüzüğü okumadım ama şöyle...) diye başlayan sözleri üzülerek izliyoruz. Beşiktaş'ta yaşanan değişimi görmek istemeyenler var. Bu değişikliklerin Beşiktaş'a faydası olacaktır. Beşiktaş halkın takımıdır, genel kurul ne derse o olur. 3 Aralık'ta emaneti almaya nasıl geldiysek bu emaneti gelecek nesillere bırakacağız. Bu tüzük değişikliği tamamlandığında sokakta gururla dolaşacaksınız. Bu değişiklikler, başka kulüplere örnek alacaktır" dedi.

Beşiktaş'taki sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Arat, "Tüm değişikliklerden önce kaos gelir. Biz, bir kaosta seçime gittik. Hala sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Bu, yönetimin tüzüğü değildir. Yönetim, bazı maddeleri tüzük kuruluna sunmuştur. Bu tüzük taslağı, 17 Nisan'da ilana çıktı. Bu tüzük, Beşiktaş'ın halk içinde büyümesini sağlayacaktır. Üniversiteli gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız yeni doğan bebekler için Beşiktaş üyeliğinde avantajlar gelmektedir. Şehit aileleri, gaziler, olimpik ve paralimpik sporcular için üyelikte kolaylıklar gelmektedir. Örneğin Nesrin Baş, Paris'e katılınca otomatik üye olacaktır" diye konuştu.

Stefan Savic'in maliyeti açıklandı Stefan Savic'in maliyeti açıklandı

Çeşitli oylamaların ve işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını kaydeden Arat, "Beşiktaş dijital aplikasyon çalışmaları sonuca ulaşmak üzere. Haziranda lansmanını yapacağız. Eğer genel kurul onaylarsa elektronik ortamda oylamaya katılabilecek. Birçok işi elektronik ortamda yapmak mümkün olabilecektir. Daha iyiye gitmek için iyiden vazgeçmekten korkmayacağız. Beşiktaş, gelecek yıllarda benzer yeniliklere ayak uydurmak için değişiklikler yapacaktır. Değişim kaçınılmazdır" değerlendirmesinde bulundu.

Arat, tüzük taslağını inceleyerek gerekli değişiklikleri yaptıkları için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ve devlet kademesindeki ilgililere teşekkür etti.

"Bu tüzük, tarihimizde ilk kez yönetimde keyfiliğe esastan son vermektedir"

Beşiktaş'ın gayrimenkullerini tekrar devralacağına dikkati çeken Arat, şunları kaydetti:

"Bu tüzük, tarihimizde ilk kez yönetimde keyfiliğe esastan son vermektedir. Yönetim kurulu başkanı, tek imzayla her şeye imza atabiliyordu. 'Böyle şey olmaz' dedik, kurula özellikle bildirdik ve iki imza şartı olması gerektiğini söyledik. Bir başkan, tek başına Beşiktaş'ın en kritik davalarından birinin ibralaşmasına hukuki gerekçeler olmadan imza atamazdı, attılar. Kimse, kendi isteğiyle bu imzayı atamayacak.

Yine tüzüğümüzde Akaretler'i 2044'e kadar, Fulya'yı 25 yıllığına kiralıyorlardı. Kiralanan binamızın bize geri teslimini istedik. Hüseyin Yücel ve hukuk kurulumuz, geri adım atmadı ve tahliye davası açtık. Tahliye davasında çok kuvvetli bir yere geldik. 'Yönetim kurulu, 10 yıldan fazla kiralama yapamaz' diyoruz bu tüzükte. Fulya'da tahliye davası açtık. Binanın üzerindeki yazı tamamen kalktı. Beşiktaş mallarını tek tek geri alacak, haksızlığa son verecek. 

Kira artırımı istemiyoruz, 'Binayı komple Beşiktaş'a devredeceksiniz' diyoruz ve o da anlayışla karşılıyor. Fulya meselesindeki en önemli adımlardan biri çözülecek. Sorunlarımız çok büyük. Beşiktaş Belediye Başkanı'yla konuştum, yarın 1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri'ni boşaltıyor. Ekrem İmamoğlu'yla konuştuk, Çilekli'yi devralacağız. Bunların hepsini tek tek yapacağız. Uzun süreli kiralamalarda beş yılda bir yeniden değerleme şartı getiriliyor, denetimin gücü arttırılıyor."

Her kurula minimum iki kadın üye şartı getirdiklerini hatırlatan Arat, "Yeni üye referansı, 35'e yükseltiliyor artık sahte imza atılmasın diye. Denetim kurulunun sunduğu raporda 5700'ün üzerinde üye farklı şekilde kaydedilmiş. Hepsi tespit edildi. Disiplin kurulu gerekli işleri yapacak. Bu kulüpten elinizi çekin. Beşiktaş'ta bu tip hakimiyet bitmiştir. Artık kimse, gruplardan medet ummasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA