SEMİ TEKTAŞ/İzmir’de uzun yıllardır aynı isimle sürdürülen başkanlık dönemi, yapılan oda seçimleriyle sona erdi. Kentte faaliyet gösteren Hamamcılar Esnaf Odası’nda gerçekleştirilen genel kurulda, “yenilik ve değişim” mesajı veren aday Özge Sarı, üyelerin oylarıyla başkanlığa seçildi.

5 oy fark ile…

Seçimlerde kırmızı listeyle yarışan Sarı, beyaz liste adayına göre daha fazla oy alarak yaklaşık 35 yıldır odanın başkanlığını sürdüren Nafi Karaca’yı geride bıraktı. Yapılan sayım sonucunda kırmızı liste 61 oy alırken, rakip liste 56 oyda kaldı.

Yeni başkan Sarı, sonuçların ardından yaptığı değerlendirmede, destek veren meslektaşlarına teşekkür etti ve önümüzdeki dönemde birlik içinde çalışacaklarını söyledi. Yönetim kuruluna seçilen isimlerle birlikte oda içinde yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Sarı, üyelerin taleplerini ön planda tutacaklarını belirtti.

Hamamcılar Odası’nda ‘erteleme’ gerilimi
Hamamcılar Odası’nda ‘erteleme’ gerilimi
İçeriği Görüntüle

Bu gelişme, İzmir’in yerel esnaf örgütlerinde uzun yıllardır sürdürülen yapının ilk kez önemli bir değişim yaşadığı bir kırılma olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: SEMİ TEKTAŞ