Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, sosyal medya kullanımının zihin sağlığı ve iş performansı üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde incelendi.

166 Katılımcı İki Gruba Ayrıldı: Detaylı İnceleme Başladı

"Behaviour and Information Technology" dergisinde yayımlanan araştırma, 166 katılımcının yer aldığı ve hepsinin çalışan olduğu iki gruba ayrıldı. Araştırma sürecinde, iş yükü, iş memnuniyeti, işe bağlılık, zihin sağlığı, stres seviyesi ve kovulma korkusu gibi konularda anket uygulandı.

Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler! Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler!

Sosyal Medya Kullanımını Azaltan Grup ve Etkileri

Birinci grup, günlük sosyal medya alışkanlıklarına devam ederken, ikinci grup ise 1 hafta boyunca günlük sosyal medya kullanımını 30'ar dakika azalttı.

Araştırma Sonuçları: İş Performansında Artış ve Zihinsel Sağlıkta İyileşme

Araştırma sonuçlarına göre, ikinci gruptaki bireylerin çok çalışma duygusunda ve işten kovulma korkusunda azalma gözlemlendi. Aynı zamanda, zihinsel sağlıklarının daha iyi olduğu ve işlerine daha fazla odaklandıkları, bu nedenle de işlerinden daha fazla tatmin oldukları belirlendi.

Ruhr Üniversitesi'nden Doçent Dr. Julia Brailovskaia'nın Yorumu

Araştırmanın yazarlarından Ruhr Üniversitesi'nden Doçent Dr. Julia Brailovskaia, araştırma sonuçlarını şu şekilde yorumladı: "Beynimiz, özellikle elimizdeki işten başka bir yere dikkatimizi çeken sürekli dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyalarını kontrol etmek için işlerini sürekli yarıda bırakan kişiler daha çok zorlanıyor."

Kaynak: AA