Akhisar'ın içinden geçen İzmir-İstanbul karayolunda trafiği engellediği gerekçesiyle TCDD tarafından ilçenin 5 kilometre dışına kurulan yeni tren garına uzak diye kimseler gitmiyor.

ENGİNManisa'nın Akhisar ilçesinde araç trafiğini engellediği gerekçesiyle ilçenin 5 kilometre ötesine taşınan yeni tren istasyonu uzakta olduğu için hiç ilgi görmedi. Yeni istasyondan gelip geçen trenler Akhisar'dan tek yolcu almadan seferine devam ediyor. Akhisar'ın içinden geçen İzmir-İstanbul karayolunda trafiği engellediği belirtilen demiryolu hattının yeraltına alınması gerektiği konuşulurken, TC Devlet Demiryolları (TCDD) hem tren hattını hem de tren istasyonunu ilçenin 5 kilometre dışına, gıda çarşısının yakınlarına taşıdı.

ÇOK UZAKTA KALIYOR


310 kilometrelik İzmir-Bandırma tren hattının elektrikli ve sinyalli hale getirilmesi projesi kapsamında, Manisa il sınırları içinde yapımı tamamlanan tren hattı ile küçük istasyon binası Nisan ayında hizmete girdi. Ancak yeni tren istasyonu ilçe merkezinden çok uzakta kaldığı için, taksiye para ödemek istemeyen vatandaşlar ulaşım için demiryolunu kullanmaktan vazgeçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli, ilçeyi ortadan ikiye bölen demiryolu hattının trafiği uzun zamandan bu yana engellediğini, ama ilçeden 5 kilometre öteye istasyon yapılmasının sorunu çözeceğine büyütüğünü belirtti.


TREN HIZI ARTACAK


CHP'li Fikirli şöyle konuştu: "Biz yetkililere demiryolunun yine ilçenin ortasından geçmesi gerektiğini, ancak hattın yeraltına alınabileceğini söyledik. Birçok Avrupa ülkesini dolaştım ama ben kentten bu kadar uzakta bir başka istasyon görmedim. Buna istasyon da denilmez. Bir konteyner getirip kurdular, istasyon oldu. Ama artık hiç kimse trene binmiyor. 5 kilometre uzaktaki bir istasyona gitmek yerine, otogara gidip otobüsle yolculuğu tercih ediyorlar."

Akhisarlı yolcuların ilgi göstermediği istasyonundan günde 10 kez karşılıklı olarak Eskisehir, Balıkesir ve Bandırma trenleri geçiyor. Trenler saat 06.50 ile saat 21.50 arasında seferlerini sürdürüyor. Elektrikli tren hattının tamamen devreye girmesinin ardından trenlerin hızının saatte 100 kilometreyi aşacağı konuşuluyor.