Tezel; Atatürkçü ve Vatansever bir çizgide yayın hayatını sürdüren Yeni Haber Gazetesinin yerel basında kendine onurlu bir yer bulduğunu belirterek; “Atatürkçü ve Vatansever bir çizgide yayın hayatını sürdüren bu gazete gerçekten yerel basında kendine onurlu bir yer buldu.  Bugüne kadar Yeni Haber Gazetesine emek veren arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Muzaffer Tezel sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir yerel gazeteyi 15 yıl ayakta tutmak gerçekten çok zor. Maddi ve manevi olarak çok güç koşullar altında yayın hayatını sürdürmekte olan Yeni Haber Gazetesi adeta yıllara meydan okudu. Yerel gazetelere verilen desteğin az olmasının dışında vergi oranlarının yüksek olması da gazetelerin kapanmasında büyük etken oldu. Son yıllarda iyileştirme çabaları oldu ancak yetersiz kalması sonucu ulusal ve yerel birçok gazete yayın hayatını bitirmek zorunda kaldı.

İnternet gazeteciliğinin önlenemez yükselişi ve sosyal medyanın gücü bu süreci hızlandırdı. Sonuç olarak yazılı basın, gittikçe gelişen teknolojiye yenik düştü ve büyük bir hızla düşmeye devam ediyor.

Ulusal gazetelere verilen destek yerel gazetelere de verilmeli ve vergi oranları mutlaka düşürülmeliYeni Haber Gazetesi okurlarına destekleri için en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum”.