Türkiye, Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere bugün sandık başında. Oylama 17.00 itibariyle son buldu.

YSK'nin açıklamasına göre, seçim sonuçlarına ilişkin yayın yasağının 18:45'te kaldırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme işlemi tamamlandı. Saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için 7 Haziran'da başlayan gümrük kapılarında oy verme işlemi de sona erdi.

Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını kullandı.

Oy verme saati sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bu kişileri saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için 7 Haziran'da başlayan gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.

Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. ATO Congresium'da oluşturulan güvenlikli ortamda saklanan bu oyların sayımına aynı anda başlandı.

FATİH PORTAKAL: İLK DEFA AA SONUÇLARI ERKENDEN GİRMEDİ


Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Anadolu Ajansı'nın açıklayacağı seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Portakal, ilk defa AA'nın seçim sonuçları verilerini erkenden girmeye başlamadığını, geçmişte sonuçlar açıklanıp duyurulmadan da AA'nın verileri televizyonlara ilettiğini ancak bu seçimde bunun yapılmadığını söyledi.

AA: SAAT 18.30'DA BAŞLIYORUZ


Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarına ilişkin yayınlarının, saat 18.30 itibarıyla abonelerine duyurulacağı belirtildi.

AA'nın açıklaması şöyle:

"Yüksek Seçim Kurulunun kararı uyarınca seçimlere yönelik yayın yasakları devam etmektedir. Verdiğimiz sonuçlar, sadece bilgilendirme amaçlı olarak ambargolu şekilde servis edilmektedir. YSK'nın yayın yasağını kaldırma saatine kadar, bu veriler kamuya açık hiçbir yayında kullanılamaz. Aksi durumlarda yasal sorumluluk ilgili kuruma ait olacaktır." BİRGÜN