Seferihisar'da sokak köpeğinin iple asılarak öldürülmesi ile ilgili olayda takipsizlik kararı çıktı. Bir çocuğun da tanıklık ettiği vahşetin cezasız kalması tepki toplarken SEHAYDER, karara itiraz etti.

Geçen Şubat ayında, Seferihisar Turabiye Mahallesi'nde S.G.'ye ait ahırın önünde, bir sokak köpeği boynundan iple asılarak sokak ortasında infaz edilmiş, bu olay infial yaratmıştı. Korkunç görüntüyle karşılaşan vatandaşlar olayı fotoğraflamış; ancak polis olay yerine gelene kadar köpek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ortadan kaldırılmıştı. Bölgeye giderek görgü tanıkları ile tek tek konuşan Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, olayın görgü tanıkları arasında bir çocuğun da bulunduğunu hatırlattı. “Yaşanan olayın hayvana vahşet yönünün dışında bir de çocuğa psikolojik taciz yönü var. Bunu yapan cani bu katliamı çocuğa da izlettirmiş” diyen Özkan, bu nedenle hem hayvan katliamı hem de çocuğa yapılan psikolojik taciz için ayrı ayrı şikayetçi olduklarını bildirdi. Ancak Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, delil yetersizliği nedeniyle olayın 5199 sayılı yasaya göre değerlendirileceğini açıklayarak, “Şüpheli hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verildiğini bildirdi.
Takipsizlik kararının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Özkan, “Maalesef adli işlem yapılmadı. 5199 göre idari işlem yapılacağı bilgisi geldi. Bu karara 13 Nisan'da itiraz ettik. Dileğimiz sonuç almak ancak adalet yerini hiç bulmuyor bu ülkede yazıktır” dedi.