Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, İzmir'in Urla ve Bergama ilçelerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı iki adet öğrenci yurdu yapılacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yurtların ihale süreçlerinin tamamlandığını, Urla'da şu anda kullanımda olan yurdun yanına 750 öğrencinin konaklayabileceği bir yurdun yapılacağını belirterek, "Bergama'da da ihalesi tamamlanmış olan 500 kişi kapasiteli yurdun inşaatına en kısa sürede başlanacak. Verdiğimiz sözleri İzmir'de de tüm Türkiye'de de tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz"dedi.

'Yurtlar aile ortamı gibi'

KYK'ye bağlı öğrenci yurtlarının şehir dışından gelen öğrencilere yuva sıcaklığı sunduğunu ifade eden Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda öğrenci yurtlarımız bir aile ortamı hüviyeti kazandı. Bu noktada önemli olan, şehir dışından gelen öğrenci arkadaşlarımızın konforunu, güvenliğini sağlayabilmek ve çocuklarını öğrenim için şehir dışına gönderen ailelerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırabilmek. Bakanlığımızın bu amaç uğrunda ince eleyip sık dokuyarak çalıştığını biliyoruz. Biz de İzmir milletvekili olarak, her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapacağız ve süreci yakından takip edeceğiz."