Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Nükleer santralde ise Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projenin Trakya'da olacağını kayderken "Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız" dedi.


A Haber televizyonuna konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ABD'nin iran yaptırımı: Bakan Dönmez, ABD'nin İran'a yaptırım kararıyla ilgili "Kontratlarımız var, İran ile ilişkilerimiz devam ediyor." dedi. Dönmez, ABD'nin kararı için "Tek taraflı bir karar, meşru bir ticaret yapıyoruz." dedi.

* Akdeniz'de doğalgaz araması: Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Dönmez, "Gemimiz ilk sondajı birkaç ay içinde yapacak." dedi.

* Nükleer santral projeleri: Nükleer santral projeleriyle ilgili konuşan Dönmez, "Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü projemiz Trakya'da. Trakya'daki santrali Çin'le yapacağız." ifadelerini kullandı.

* Enerji verimliliği: Dönmez, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin tamamlanması konusunda bir gecikme öngörülmediğini belirterek, Enerji Verimliliği ve tasaruffuyla ilgili bazı tasarruflarla yüzde 40 az ödenebileğini söyledi.

* Güneş üretim santrali: Dönmez, "Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş üretim santralini inşaa edeceğiz. Sadece santral değil, kullanılacak ekipmanlar da Türkiye'de üretilecek. Fabrika yaptırımlarımız da var. Biz bir taraftan yerli kaynaklara yöneliyoruz, hem de yerli teknolojinin üretilmesini amaçlıyoruz. Türkiye'de büyük bir pazar var. Deniz üzerinde rüzgar santralleri kuracağız." CNN