Son zamanlarda yazılı ve görsel basında sosyal medyada hekimlere yönelik giderek artan saldırıyı protesto etmek amacıyla, Ege Bölgesi Tabip Odaları ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Biz şiddet konusu ile anılmak istemiyoruz. Biz hekimler, bu haberleri gördükçe acı çekiyoruz. Bunu söylemek için buradayız show amaçlı değil” dedi.

TİCARİ ÇIKAR OLMASIN


İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz idi. Prof. Dr. Obuz, “Basının sağlık ile ilgili bir olayı haberleştirmeden önce bizler ile konuşmasını isteriz. Olayı tüm boyutları ile araştırmadan sorgulamadan hüküm vermek, basın mesleğinin de yok sayılmasıdır” dedi. Obuz, "Basın mensuplarından daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu olaylara bir adli vaka olarak bakılmamalıdır. Bu olaylarda, magazinsel ve ticari bir çıkar olmamalıdır. Olayları yazan kişiler daha empati ile yaklaşmaları gerekir" diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise "ekimlik kutsal bir meslektir. Kutsal kişilere daha dikkatli yaklaşmak gerekir. Ulusal ve yerel kuruluşların bu konuya tarafsız bir şekilde yaklaşmaları ve doğrudan hedef alan bir dil ile haberi yazmamaları gerekir" dedi.