TRT İzmir Radyosu ve televizyonunda 30 yıl hizmet veren Türk Halk Müziği sanatçısı Toygun Dikmen önceki akşam vefat etti.

Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı kurucu hocalarından olan Toygun Dikmen'in vefatı büyük üzüntüyle karşılandı.

Bir süredir tedavi gören Dikmen'in cenazesi dün meslektaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri tarafından Urla Güvendik Kabristanı'nda toprağa verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in de babası olan Toygun Dikmen'in cenazesi pandemi koşulları nedeniyle tören yapılmadan toprağa verildi. Cenazeye CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir basınının temsilcileri, çok sayıda gazeteci, belediye başkanlarının temsilcileri, aile yakınları, Ege Üniversitesi Konservatuarı öğretim üyeleri ve ögrencileri, TRT sanatçıları, eski mesai arkadaşları katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yaptığı konuşmada, “Hepinize minnettarım. Bugün burada yaşadığım manzara beni çok duygulandırdı. Çok güzel bir insandı babam. Ülkesine çok bağlıydı. Repertuarı en geniş sanatçılardan biriydi. Can Yücel'e atıf yaparak jübilesinde “Ben hayatta en çok babamı kıskandım” demiştim. Çünkü her bir öğrencisi evladı gibiydi. Ve bu öğrencilerin hepsi dünden bu yana arıyorlar, üzüntülerini bildiriyorlar. Ben hep babamın “ilk göz ağrısı” olmanın mutluluğunu yaşadım. Bizi burada yalnız bırakmadınız, ailem adına hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toygun Dikmen Kimdir?

Toygun Dikmen, 1936 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamlayan sanatçı, 1955 yılında İzmir Radyosunun açtığı sınavı kazanarak ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1957-58 yıllarında İzmir Radyosu Yurttan Sesler Korosu'nun şefi olan Mustafa Hoşsu'dan dersler alarak kendini geliştirdi.

30 yıla yakın çalıştığı radyodan 1983 yılında ayrılan Toygun Dikmen, 1983'te, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'na öğretim görevlisi olarak girdi ve kurucu hocaları arasında yer aldı. Konservatuarda Türk Halk Müziği ile ilgili bütün dallarda görev yaptı. Bu üniversitede yetiştirdiği öğrencilerinin birçoğu TRT ve devlet korolarında görev aldı.

Avrupa'da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler alan sanatçı, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Kültürü üzerine ulusal ve uluslararası kongrelerde birçok seminer vermiştir.

Toygun Dikmen evli ve 3 çocuk babasıydı.