Torbalı Belediyesi nüfusu 65 bine dayanan Ayrancılar ve Yazıbaşı'yı da kapsayan bölgeye MOBESE kurulumu için geçen nisan ayında harekete geçti. Son yıllarda asayiş olaylarının artmasına ve bölge sakinlerinin özellikle güvenlik açısından huzursuz olması nedeniyle girişimler hızlandırılıp, söz konusu bölgelerde MOBESE kurulumuna başlandı. Çalışmalar iki hafta önce tamamlandı. MOBESE sistemi jandarmanın kullanımına açıldı.


MOBESE kameralarının yaralamalı ve ölümlü kazalara sebebiyet veren trafik ihlallerini azaltmak, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edici girişimlerde bulunanları tespit etmek için de kullanılacağı bildirildi. Adli olayların kısa sürede çözmesine katkı sağlaması da  beklenen MOBESE kameralarını şimdiden faydasının görülmeye başlandığı bildirildi.


Ayrancılar halkı tarafından memnuniyetle karşılanan MOBESE kameraları için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Artık Ayrancılar'daki vatandaşlarımız başlarını yastığa daha rahat koyacak" dedi. Başkan Tekin yapılan hizmetlerde önce vatandaşların güven ve huzurunu düşündüklerini ifade ederek "Ayrancılar ve Yazıbaşı bölgelerimizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, trafik ihlallerini denetleyerek kazaların önüne geçmek, olası suç olaylarını azaltmak için MOBESE kurulumunu kısa süre önce tamamladık. Vatandaşlarımızın güvenlikleri her şeyden önce geliyor. Bu büyük hizmetin hayırlı olmasını dilerim" dedi. (DHA)