Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanıp beraat eden ve savcılığın itirazı ile yeniden yargılanan TMMOB üyelerine hapis ve para cezası verildi. 

Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanıp beraat eden ve savcılığın itirazı ile yeniden yargılanan TMMOB üyelerine bu kez hapis ve para cezası verildi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Üyesi Devrim Cem Erturan’ın yargılandıkları duruşma İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, Melih Yalçın’a cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verirken hükmün açıklanmasını geriye bırakma kararı aldı. Devrim Cem Erturan’a ise aynı suçtan 7 bin lira para cezası verildi.

TMMOB İzmir İKK tarafından, AKP hükümetinin Torba Yasa hazırlığına yönelik tepki göstermek amacıyla 12 Şubat 2015 tarihinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde gerçekleştirdiği basın açıklaması ve öncesinde Cumhurbaşkanı aleyhinde hakaret içerikli slogan attıkları gerekçesiyle Melih Yalçın ve Devrim Cem Erturan hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettikleri iddiasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, davanın 19 Aralık 2017 tarihinde görülen 9. duruşmasında her ikisi için de beraat kararı verilmişti.

Karara itiraz etmeyeceğim


TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "AKP hükümetinin Torba Yasa hazırlığına yönelik tepki göstermek amacıyla 12 Şubat 2015 tarihinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yaptığımız açıklamada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğimiz iddiasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 19 Aralık 2017 tarihinde görülen 9. duruşmasında her ikimiz için de beraat kararı verilmişti. Fakat bu karardan sonra AKP Milletvekili Şamil Tayyar twitter hesabından bu kararın arkasında 'yargıdaki Fetocular var' diye twet attı. Bunun üzerine beraat kararı iptal edildi. 2 ay gibi bir süreç dolmadan süreçte hızlanarak hakkımızda yeniden karar verildi. Her şey ortada ve baskılar devam ediyor. Karara itiraz etmeyeceğim."