HABER/ Gökçe ADAR 

Üç yıl önce ekonomik sebeplerle kapatılan Güçbirliği Tekstil Fabrikası'ndan maaşlarını ve tazminatlarını alamayan TEKSİF üyesi işçiler, maaşlarının ödenmesi için eylem yaptı 

İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) kurulu bulunan Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi fabrikasında çalışan işçilerin yaşadığı maaş sorunu devam ediyor. 2016 Mayıs ayında ekonomik sebeplerden dolayı kapatılan Güçbirliği Holding'e ait şirketin işçileri henüz maaşları ile birikmiş tazminatları ödenmedi. TEKSİF'e (Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası) üye olan işçiler, Güçbirliği Holding'in Çankaya'daki binasının önünde eylem yaparak seslerini patronları Kemal Zorlu'ya duyurmaya çalıştı.

Gasp ettirmeyeceğiz

İşçiler, 'Tazminatım Benim Geleceğim', '3 Yıl Oldu Artık Tamam' ve 'Dilenmeyeceğiz, Direneceğiz, Hakkımızı Gasp Ettirmeyeceğiz' yazan dövizler açtı. TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, Zorlu tarafından işçilere hiç bir açıklama yapılmadığını belirterek, “Fabrikada bir çok fedakarlık ile çalıştık. Fabrika yeniden açılır ümidi ile bekledik ancak bir gelişme olmadı. Tire'den buraya gelmek için bir çok zorluklar yaşamamıza rağmen, haklarımızı aramak ve kıdem tazminatımızdan vazgeçmemek için mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğini gasp ettirmeyeceğiz" diye konuştu.

Nasıl rahat uyuyor?

İşçilerden İsmail Avcı, 1998 yılında Güçbirliği Tekstil'de çalışmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi: "19 yıl emek verdim fabrikaya. Bu emeğimin karşılığını istiyorum. Kemal Zorlu'ya sesleniyorum. Bu kadar işçinin hakkı üzerinde varken nasıl rahat uyuyor? Çok merak ediyorum. Bizim hakkımız verilene kadar biz hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz fabrikanın her zaman yanında olduk.  Maaşlarımızdan fedakarlık ettik. Bize bunu yapmasınlar." İşçi Halil Çiçek De 20 bin liralık alacağının olduğunu dile getirerek, “Benden çok daha fazla para alması gereken işçiler var, çok mağdur oluyoruz. Zor durumdayız. Ailesi dağılanlar oldu. Hala iş bulamayanlar oldu. Hakkımızı almadan biz pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. İşçilerin maaş ve tazminatlarını alana kadar 15 günde bir eylem yapmaya devam edeceği öğrenildi. Bir dahaki eylemin de Konak Meydanı'nda olacağı kaydedildi.