Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir’in Karabağlar ilçesi, Tahsin Yazıcı Mahallesinin Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan 32 ve 40 numaralar arasındaki binalarının arkasında bulunan Fatih Rüştü Zorlu Caddesiyle bahçeleri arasındaki istinat duvarından endişeli. İstinat duvarında depremin ve yağışların etkisiyle esneme ve çatlak olduğunu gösteren bina sakinlerinden Gül Doğan, “Her an tehlikedeyiz. Yıkıldığı an gittik. İllaki ölmemiz mi gerekiyor” dedi.

Konuya ilişkin şikayetini dile getiren bina sakinlerinden Ender Gökçeoğlu, “32 numaralı blokta oturuyorum. Belediyeden 3 kere tebligat geldi bize. Burası siteymiş önceden. Site olduktan sonra bloklar ayrılmış. Ondan dolayı her blok kendi istinat duvarını yaptırmak zorunda diyorlar. Belediye olarak yaparsak biz yüzde 20’de kar koyarız dediler. Bu istinat duvarlarını müteahhit yapmış. Müteahhit yaptığı için belediye bizi ilgilendirmiyor diyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yıllardır var olan bu soruna çözüm için bir çok kez belediyeden gelip fotoğraf çekildiği halde hiçbir işlem veya onarım yapılmadığı da vatandaşın iddiaları arasında yer alıyor.

Vatandaş parasız

Bina sakinleri maddi açıdan söz konusu istinat duvarını yaptırabilecek güçleri olmadığını söylediler. Bu konuda Karabağlar Belediyesinden destek bekleyen vatandaş, İzmir’de yaşanan deprem ve sel felaketinin ardından korktuklarını ve bu sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdiler.