Haber/ Didar DEMİRCİ

Korona virüs pandemisinin Türkiye’de 11 Mart itibariyle görülmesinin ardından, bir dizi önlem alınarak hastalığın yayılımın önüne geçilmeye çalışıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da günlük olarak açıkladığı Türkiye’nin korona virüs tablosundaki son durumun iyi yönde seyretmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın kapsamında alınan tedbirlerin gün gün gevşetileceğini duyurdu. Salgın konusunda Türkiye’de durumun iyi yönde seyretmesinin, salgının bittiği anlamına gelmediğine dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, alınan tedbirlerin gevşetilmesi hakkındaki kararı olumsuz karşıladığını dile getirdi.

Salgın kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesi konusunda erken hareket edildiğini düşünen Obuz, “Bu yeni kararla alışveriş merkezleri yeniden açılacak, güzellik salonları yeniden hizmete başlayacak. Bu yerlerde sosyal mesafeden bahsetmemiz mümkün değil. Var olan önlemler en az 1 ay daha sürdürülmeliydi” ifadelerini kullandı. Ekonominin insan sağlığından daha önemli olmaması gerektiğine dikkat çeken Obuz, “Yeni karar doğrultusunda vatandaşın kendi tedbirlerini uygulamaya devam etmesi, yine dışarı çıkarken sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması gerekiyor. Çünkü, her ne kadar salgın ülkemizde pik yapıp, düşüşe geçmiş olsa da tamamen bitmiş değil” dedi.

Emekler heba olacak

Sağlık Emekçileri Sendikası Eş Başkanı Nursel Yücesoy ise, salgının başladığı günden bugüne kadar olan süreçte alınan tüm tedbirlerin normalleşmeyle birlikte heba olacağına dikkat çekerek, “Alınan tedbirlerin ekonomik kaygılardan dolayı gevşetilmesi halkın sağlığını hiçe saymak demektir. Bu süreçte vatandaşın kendi kendini korumaya devam etmesi gerekiyor. Bu gevşetmeden dolayı salgın önümüzdeki süreçte yeniden pik yapabilir” şeklinde konuştu.