Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Asansör'ün arkasında kalan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen merdivenli sokağa, yürüyen merdiven yapma kararı aldı. Alınan kararın ardından yürüyen merdivenin inşası için 308 Sokak'a gelen yüklenici firmaya tepki gösteren sokak sakinleri, inşaatın geçici olarak durdurulmasını sağladı.

Mahalle sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı geçici olarak durdurduğunu, Pazartesi günü, yürüyen merdiven projesini 308 Sokak'ta yaşayan vatandaşa anlatmak için bir ekip göndereceğini belirtti.

Dokusunu bozacak

308 Sokak'ta ikamet eden vatandaşlardan Arzu Ergül, yürüyen merdivene tepki göstermelerinin nedenini şu şekilde özetledi: “Buraya yapılacak yürüyen merdiven yüzünden evlerimize girişlerimiz daralacak. Bir yangın ya da bir hastamız olduğunda sokakta hareket etmemiz zorlaşacak. Ayrıca burası okul yolu ve çocuklarımız için yürüyen merdiven bir tehlike unsuru ki kışın burada yağmur yağdığında merdivenler şelale gibi oluyor. Bu kadar suyun yürüyen merdivenin çalışmasını da etkileyeceğini düşünüyoruz. Öte yandan, bu sokak manzarası ve tarihi dokusuyla turistlerin uğrak yeri, buraya gelen insanlar oturup manzaranın keyfini çıkarırken bir yandan da fotoğraf çekiliyorlar. Yürüyen merdiven bu sokağın özelliğinin bozulmasına neden olacak.”