Katarakt yüzünden kör olduğu için barınağa terk edilen köpeğe Patika sahip çıktı. Tarçın adı verilen köpeğe el birliği ile yurt dışından getirilen özel lensler ameliyatla takıldı. Tarçın artık görüyor.

Yardıma muhtaç haldeki, terk edilmiş canlara kucak açarak, onlara Patika adını verdiği cennet gibi bir yuva kuran Çağla Himmetoğlu; Güzelyalı Oğuz Butik'te ortağı Selçuk Oğuz'la birlikte “Kendine hediye et, hayat kurtar” projesini geliştirdi. Proje kapsamında yapılan takıların tüm geliri kurtarılan hayvanlar için kullanılıyor. Şık tasarımları satın alarak Himmetoğlu'na bu mücadelesinde destek veren hayvan dostları bu kez Tarçın için el birliği yaptı. Zamanında tedavi edilmeyen katarakt hastalığı yüzünden kör olan 5-6 yaşlarındaki golden retriever cinsi köpek, gözleri görmediği için sahibi tarafından terk edildi. Duruma kayıtsız kalamayan Himmetoğlu, sahiplendiği köpeğe Tarçın adını koydu. Himmetoğlu, “Tarçın’ı, Manisa barınağına giden gönüllü arkadaşlardan Serin Sevinç görüp paylaşmış, beni de etiketlemişler. O kadar üzgün ve masumdu ki ve o bir goldendı, hayvansever müsait biri kesin sahiplenir diye düşündüm. Günler geçti, aklım ondaydı çünkü yemek de yemiyordu, bir nevi intihardı yani. Sonunda ben sahiplendim. Adını Tarçın koydum. Hayatımda karakteri bu kadar güzel bir çocukla hiç karşılaşmadım” dedi.

[caption id="attachment_138997" align="aligncenter" width="800"] Patika'ya destek vermek için İnstagram'dan Patikastore hesabına girerek, birbirinden güzel takılardan satın alabilirsiniz.[/caption]

UMUT IŞIĞI OLDULAR


Tarçın için yeniden görme umudu ise yaptığı paylaşımlardan birinin altına yazılan yorumla doğdu. Himmetoğlu şöyle anlattı: “Bir gün çocuklara yemek yaptığım ocağa girmiş Tarçın, yüzü is olmuştu. O kadar tatlıydı ve masumdu ki birkaç fotoğrafını çektim; 'Dünyanın en güzel çocuğu benim çocuğum diye' paylaşım yaptım. Tarçın’a ilgi daha çok artmaya başladı. Yorumlardan birinde Yeşim Cansızoğlu, veteriner hekim Aykut Çokoğullu'nun göz alanında çok iyi olduğundan bahsetti. Hemen randevu alıp götürdüm, yurt dışında bulunan bir lensten bahsetti. Önce göz temizlenecek daha sonra lens takılarak yüzde 80'e kadar görebilecekti gözleri. Yüzde 20 bile olsa denemeye değerdi. O görmeliydi. Çok heyecanlanmıştım hemen Tarçın'ı ve gümüş tasarımlarımızın olduğu takı koleksiyonunu hazırlayıp, bir paylaşım yaptım. Tarçın için en az 3 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu, Tarçın’ın yine eskisi gibi görmesini istediğimi, yardım değil destek beklediğimi söyledim ve 'Tarçın’ın umut ışığı olur musunuz?' diye bitirdim. Çok fazla ilgi ve destek oldu. Dördüncü gün Tarçın’ın ameliyat parası toplanmıştı.”

YURTDIŞINDAN GELDİ


Tarçın için yurt dışından getirilmesi gereken lensler için de yine hayvanseverler devreye girdi. Himmetoğlu, “Yurt dışında bulunan ama her yerde olmayan bu lensleri aramaya başladım, bir de reçete sorunumuz vardı. İsviçre’de bulunan can dostum Bülent Koçkesen ve eşi bizzat kendileri ilgilendiler Tarçın’ın tekrar görebilmesi için. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirdiler lensleri” diye konuştu.
Tarçın önceki gün İlgi Veteriner'de ameliyata girdi. Veteriner hekim Aykut Çokoğullu'nun yaptığı ameliyat ve sonrasında yerleştirilen lensler çok başarılı oldu. Tarçın'ın yüzde 80 oranında görme yetisini geri kazandığını ve dünyasının yeniden aydınlandığını söyleyen Çağla Himmetoğlu, destek verenlere teşekkür etti. Himmetoğlu, “Ameliyat çok başarılı geçti. Lens olmasa bulanık görecekti ama artık net görebilecek. Tabii şimdi bir geçiş döneminde, çok tahriş oldu gözleri ama normal. Bir haftaya kadar görme olayı netleşecek, sürekli damlalarımız var iki saatte bir kullandığımız. Şu an için çok iyi durumda. Aslında daha erken müdahale edilse bu kadar zor olmayacaktı ameliyatı. Böyle bir çocuk nasıl terk edilir aklım almıyor hala! Tarçın çok başka bir köpek” dedi.