Bütçe görüşmelerinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iyi niyetle çalıştıklarını belirterek, “Biz aslında iyi bir şey yapıyoruz ama paramız yok. Ticaret erbabı değiliz. Mevzuatımızın görevlerle uyumlu biçimde değiştirilmesi gerekiyor. ÖTV ve KDV’nin inmesi lazım. Yetki ve kaynakların artırılması lazım. Ciddi bir yerel yönetimler reformuna ihtiyaç var” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yedinci birleşiminde ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020 Mali Yılı Performans Programı ile yine ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi görüşüldü. ESHOT’un 2020 Mali Yılı Gider Bütçesi 1 milyar 444 milyon TL, gelir bütçesi ise 1 milyar 42 milyon TL olarak belirlendi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Kentteki 250 akıllı durağın 500 adete ulaştırılması, sistemdeki bilgilerin panellerle yolculara ulaştırılması planlanmaktadır. Otobüs durak alanlarının, otobüslerin üzerindeki alanların, aktarma merkezlerinin sabit reklam alanlarının ihalesini de planlamaktadır. Araçlarından ve duraklarından da reklam faaliyeti yaparak gelir elde etmeyi planlamaktadır. İzmir’de halk otobüsleri yok. Ankara’da, İstanbul’da var. İzmir’de özellikle toplu ulaşıma rastlanan bir takım polise de yansıyan kriminal olaylar da diğer iki ile göre az. Bu ESHOT’un işe alımda gösterdiği hassasiyetler, şoförlerin psikoteknik testlerinde gösterdiği hassasiyetler ve her sabah yapılan alkol muayeneleri bizim vatandaşla olan ilişkimizi ve hizmet kalitemizi yansıtmaktadır. Biz bu hususlara dikkat ettiğimiz sürece vatandaşla görevlilerimiz arasında seviyeli ilişkiler yürütülecektir. Halk otobüslerinde böyle bir durum yok. Minibüs entegrasyonunda ESHOT standartlarını getireceği” dedi.
 

‘Geleneksel yöntemler değişmiyor’

AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, şunları söyledi:

“İzmir’de bütün ulaşım araçlarında, baktığımızda son yıllarda 510 milyon civarında ortalama yolcu taşımacılığı yapılmış. Bunun yaklaşık yüzde 50’sini ESHOT karşılamış. Bir miktar ESHOT’tan kaçışlar var ama hala yerin üzerindeki araçlarla İzmirlileri bir yerden bir yere taşımakta düğümleniyoruz. 2020 yılının programını ve bütçe tasarıyı değerlendirirken bu kadar ince değerlendirmeye girmeksizin, ‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz, ördük’ gibi ifadelerin hayata geçirilmesi gerekiyordu. Esas problem bu! Bunun da kısa sürede çözüleceğini düşünmüyoruz. Muhtemelen yeni yıllarda da bu değerlendirmeleri uzun uzun yapacağız. Tanımlama yapmakta zorlandım ama şöyle izah edeyim; düşünün bir hasta var ve bunu tedavi etmek isteyen bir doktor var. Sürekli tedavi amacıyla hastamıza ilaçlar veriyor. Hastamızın bir müddet ağrısı geçiyor ama esasında bu ilaçların faydası olmadığını görüyor ve rahatsızlığı kronikleşmiş bir hal alıyor. Ama doktor bu tedaviyi değiştirmek gibi bir şey düşünmüyor. Doğal yöntemlere başvurmuyor ve ilaç veriyor. Demiyor ki diyet, spor yapsın. Ortada bir hasta var ve bunu iyileştirmeye çalışan bir doktor var. Hasta ESHOT doktor Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Hastanın iyileşmeye, doktorun da iyileştirmeye niyetin yok. Çünkü geleneksel yöntemler değişmiyor.”

‘400 Elektrikli otobüs alınması için onay geldi’

Birleşimin sonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, çok değerli önerilerin geldiğini ve hepsini dikkat alacaklarını belirterek, “9 farklı marka araç olduğu yönünde eleştiriler geldi. İhale süreçlerinden dolayı çok müdahale edemiyoruz. Bizim de istemediğimiz bir şey. Gönül ister hepsi aynı marka olsun. İrade koymadığımız bir tablo çıkıyor. Elektrikli otobüslerle ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmış alımımız var. 400 araç alımıyla ilgili bir tablo. 400 elektrikli otobüs alınması hükümet tarafından onay almış durumda. Çağın gereklerine göre evirilmesi meselesi üzerinde durulması gereken bir şey. Hakikaten titiz bir çalışma yürütmemiz lazım. Büyükşehir hep mi bunu finanse edecek? Türkiye’nin belki de en ciddi ihtiyaçlarından biri yerel yönetim paketi. Biz şu an kamuyuz, saatlerdir tartışıyoruz. İZSU’da da yaptık. Biz aslında iyi bir şey yapıyoruz, memlekete hizmet etmek istiyoruz ama paramız yok. Biz ticaret erbabı değiliz ki! Yerel yönetim mevzuatının bizim yaptığımız görevler için değiştirilmesi gerekiyor. Yerel yönetimler reformuna ihtiyaç var. ÖTV’nin indirilmesi, yetki ve kaynakların arttırılması lazım. Bu tür baskıların ortadan kalkması lazım. Çok köklü bir yerel yönetim reformuna bu memleketin ihtiyacı var” dedi.

‘ESHOT’un şoförlerinin önemli bir görev yaptığını biliyorum’

Babası ile ilgili bir anısını da paylaşan Soyer, şunları söyledi: “21 yaşlarındaydım. Güzelyalı’da oturuyorduk. Mehmet Akif Ersoy ilkokuluna gidiyordum. Troleybüse babamla beraber binerdik. Babam şoförle her seferinde selamlaşırdı. Hayatımda babamdan sonra tanıdığım en kallavi insan o şofördü. ‘Acaba ileride şoför olur muyum’ derdim. Gözüm yemedi, ‘koca şeyi ben nasıl kullanayım’ dedim. Allah rahmet eylesin, o şoför kalıcı bir iz bırakmıştır benim hayatımda. Şimdi de ESHOT’un şoförlerinin önemli bir görev yaptığını biliyorum. Allah’tan kolaylık diyorum. Tüm bürokrat ve şoför arkadaşlarımı kutluyorum. Çok kutsal bir görev yapıyorlar. Bu kadar canı taşımak büyük özen gerektiriyor. İzmir’de diğer illere göre daha temiz bir sicilimiz var.” Oturumda, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020 Mali Yılı Performans Programı ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi oylandı. Performans programı oy çokluğuyla meclisten geçti. AKP Grubu gelir bütçesinin lehine fakat gider bütçesinin aleyhine oy kullandı.