İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın canlı yayında soruları yanıtladı.

Korona virüs ile mücadelede İzmir ile ilgili önemli bilgiler veren Soyer, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Atila'nın “İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden İzmir'deki vaka sayılarını ve son durum hakkında bilgi alıyor musunuz?” sorusunu da yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soruya şu şekilde yanıt verdi, “Vaka ve ölü sayıları konusunda bilgi almıyoruz. Bilgiyi almak istesek mutlaka verirler ama doğal bir bilgi akışı yok, yani bizimle bilgi paylaşımı gibi bir durum yok. Biz sokağa çıkma yasağını vatandaşla aynı anda duyuyorsak burada ciddi bir kopukluk var. Biz sokağa çıkma yasağının ertesi günü ekmek fabrikasının kapasitesinin 2 katına çıkardık. Sabahın 6'sında 5 bin çalışanımız sahadaydı. Toplu ulaşımı yeniden organize etmek durumunda kaldık. Daha erken bir saate bilseydik vatandaşımıza daha iyi hizmet götürebilirdik. Bizim itirazımız buna, yoksa sayıyı veriyorlar vermiyorlar bizim için mesele değil devletin bizi bir parçası gibi görmesi önemli olan.” dedi.

İl Pandemi Kurulu bir kere toplandı

Soyer İl Pandemi Kurulu sorusuna ise, “İl Pandemi Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi sonrası bir kere toplandı. Bir daha toplanmadı ya da toplandıysa bile biz davet almadık. Söylemek istediğim şu Valimize saygımız sonsuz, her türlü sorunumuza çare bulmak konusunda çabası var. Mesele burada değil, ketumiyetle ilgili Devlet babalık yapıyor. Babalığını yapacağı yer zaman şimdidir, bütün evlatlarını kucaklayacak ve devlet baba olarak hep beraber bu vatandaşa hizmet üreteceğiz. Bizim itirazımız buna.” dedi.