İzmir'i sarsan 30 Ekim'deki 7 büyüklüğündeki depremden sonra hasar gördüğü için boşaltılan İzmir Büyükşehir Belediye'nin Konak Atatürk Meydanı'ndaki hizmet binası yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından az-orta hasarlı çıkan binanın güçlendirilmeyeceğini, yıkılacağını açıkladı. Soyer, yıkılacak binanın yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yapacaklarını, kalan alanı ise Atatürk (Konak) Meydanı'na dahil edeceklerini duyurdu. Soyer aldıkları bu kararın kamu kurumlarına örnek olmasını da diledi. 

Soyer'in facebook hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"İzmir Büyükşehir Belediye binasını depremden bu yana kullanmıyoruz. Yaptırdığımız incelemede binamız az-orta hasarlı çıktı ve güçlendirilerek kullanılması önerildi. Ama biz bunu tercih etmiyoruz.

Binayı yıkıp yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı'na katacağız. İzmir'e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak'taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur."