HABER/ Gökçe ADAR
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Psikodrama Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü “Şiddetsiz Bir Dünya İçin El Ele” projesine katkı sağlayan Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi bileşen temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi. Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Aydan Ersezen, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları ayrıntılandırarak emeği geçenlere teşekkür etti. Ersezen, “Biz, İzmir Psikodrama Derneği ile birlikte, ortak bir proje ürettik ve şiddetsiz bir dünya için el ele verdik. Kadın meclisimiz bugüne değin, hak temelli çalışmaları ve bileşenleri ile birlikte sivil toplum kuruluşları içerisinde yaptığı çalışmalarla, toplumsal ihtiyaçların giderilmesinde önemli bir yer oynadı. Öncü çalışmalar ile, sivil toplum çalışmalarında rehber çalışmalar yaptı. Kadın meclisimizin sekreteryasına trans kadın Demet Yanardağ'ı getirerek, Toplumsal Cinsiyet temelli uygulamaların önünü açtık” dedi.

Erkeklere yönelik toplantı

Kadına şiddet ile mücadelede, ilk kez erkeklere yönelik toplantıların yapıldığını dile getiren Ersezen, “Bu toplantılar ile erkeklerin kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmalarını sağladık. Aynı zamanda, mahalle muhtarlarımız ile birlikte 6884 sayılı kanunun öğrenilmesi, ailenin korunması ve kadınların haklarının neler olduğunu öğrenmeleri konusunda, mahallelerde toplantılar yaptık. Bir ilki daha gerçekleştirerek 10 yıldır hiç ara vermeksizin kadının sağlıklı yaşam sürdürmesini desteklemek adına tenis kurslarımızı devam ettirdik. İnkılap İlk ve Ortaokulu'nda 'Çocuklarımız Geleceğimizdir' proje çalışması ile, çocuk istismarının önlemek amacıyla çocuk ve velilere göre çalışmalar yaptık. Projemiz, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği'nde onlarca projenin içerisinde ödüle layık görülerek bizim için onur ve gurur kaynağımız oldu” diye konuştu.

Şiddet, demokrasi sorunu

Şiddetin bir demokrasi sorunu olduğunu dile getiren Av. Ersezen, şu ifadeleri kullandı: “Şiddet, bir demokrasi sorunudur. Biz demokrasi için gönüllü olarak demokrasiye, gönül verdik. Psikodrama Derneği ile şiddetsiz bir dünya adına çalışmalar yürüttük. Daha iyi, daha güzel, şiddetsiz bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Katılımcılara psikodrama kursu veren Dr. Berna Gökengin ise, “Çok güzel bir yolculuk yaptık. Bizler için bu görüntü büyük bir gurur kaynağı oldu” diyerek projenin devam edebileceğini ifade etti. Proje kapsamında, katılım ve teşekkür belgelerini alanlar ise şöyle: Ayşin Eker, Dr. Pınar Atik, Gökçe Dikmen, İpek Özçelik, Necla Süren, Necla Uçar, Rukiye Urgancı, Yıldız Demirel, Yıldız Özüpak, Bahar Güngördü, Fatma Tırpancıoğlu, Esma Mefharet Tamer, Fatma Karaoğlu, Funda Özdemir, Ülkü Belkis Karlı, Duygu Mualla Burhan, Ayşe Yıldız, Zülfiye Harıklar, Esin Endez, Nevin Çağırgan, Aydan Ersezen, Gülsen Temel, Nurcan Arda, Münire Çavuşoğlu, Seren Küçükkara, Orkun Küçükkara, Aysel Tuna, Özlem Dinçer, Hatice Erdemir, Hanım Güngördü, Şefika Sakaryalı, Muammer Sakaryalı, Serpil Cangür, Aynur Kılıç, Burçak Semerci, Ayşe Kaş.