İzmir'in Torbalı ilçesinde, sağanak yağışın ardından su dolan alt geçitte mahsur kalan araçta birilerinin olma ihtimali üzerine ekipler seferber oldu. Ekiplerin yoğun çabası sonucu ulaşılan aracın sürücüsünün kendi imkanlarıyla çıktığı tespit edildi.

Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki İZBAN hattında bulunan alt geçitte bugün saat 03.00 sıralarında bir aracın olduğunu fark edençevre sakinleri, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, araçta birinin olma ihtimali üzerine çalışma başlattı. İZSU ekiplerinin de iş makineleriyle destek verdiği çalışmalarla 35 JBZ 99 plakalı araç, uzun uğraşlar sonucu çekilerek dışarı çıkarıldı.

Yapılan incelemede, araçta kimsenin olmadığı belirlendi. Alt geçide giren sürücünün arka kapıyı açarak aracı terk ettiği, ilerleyen zamanda da suya gömüldüğü saptandı.

Tire’de şiddetli rüzgar hayatı felç etti

 İzmir'in Tire ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrilince, bazı cadde ve sokaklar, trafiğe kapandı.
Tire'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar, araçlara ve evlere hasar verdi. Bu nedenle bazı yollar trafiğe kapandı. 

KARŞIYAKA'DA TRAMVAY SEFERLERİ AKSADI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, fırtınanın etkisiyle deniz yükselmesi nedeniyle, tramvay seferleri aksadı. Deniz yükselmesi nedeniyle Yunuslar-Alaybey arasında sefer yapan tramvay, hizmete ara verdi. Tramvay hattında yolcular, ESHOT otobüsleri ile taşınıyor.

ÇEŞME DE OLUMSUZ ETKİLENDİ


İzmir'in Çeşme ilçesinde etkili olan yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olduğu ilçedeki bir derede taşkın meydana geldi. Ovacık Ovası'ndaki enginar tarlaları sular altında kaldı. Çeşme Çarşısı da sağanak yağmurdan etkilendi, çarşı yolu suyla doldu. Zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.