Geçtiğimiz Mayıs ayında sendikalı oldukları gerekçesiyle çalışanlarını işten çıkaran Hugo Boss bilboard kiralayarak işçi aramaya başlarken TEKSİF Sendikası eylemlerini Almanya'ya taşıyacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 500'e yakın işçinin işine son veren Hugo Boss, İzmir'in farklı noktalarındaki bilbordlara verdiği ilanlarla işçi alımı yapacağını duyurdu. Şirketin sendika düşmalığı nedeniyle kalifiye personelini işten attığını dile getiren TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, “Firmanın üretim kalitesinde ciddi düşüş yaşanıyor. Yetişmiş, nitelikli personelinin yerine çalışacak insan bulamıyorlar. Yaptığımız eylemler insanlarda Hugo Boss konusunda bir farkındalık yarattı. Nitelikli eleman bulamıyorlar” dedi. Bilbord ilanlarıyla işçi aramalarının vahim bir durum olduğunu ifade eden Aksoy, “Hugo Boss şirketine karşı verdiğimiz mücadelede haklı olduğumuzu herkes gördü. Onlar zamanında işçi alımını muhtarlar, belediyeler ile gerçekleştiriyorlardı. Bilbordlarla işçi aramaları ne kadar vahim bir durumda olduklarının kanıtı. Utanmasalar yakında sokaktan insanları yalvararak işe almaya çabalayacaklar. Ama artık insanlar bilinçlendi. Hugo Boss'ta çalışmak için can atmıyorlar” diye konuştu.

ALMANYA'DA EYLEM


TEKSİF'e üye oldukları için işten çıkarılan ve baskı gören Hugo Boss çalışanlarının, ESBAŞ Fuar Kapısı önünde başlayan, ardında mağaza önlerinde devam eden hak arama mücadelesi önümüzdeki günlerde şirketin merkezinin bulunduğu Almanya'da devam edecek. Sendikanın genel kurulu sonrasında geniş bir katılımla Almanya'da şirketin merkez binası önünde eylem yapacaklarını ifade eden Aksoy, işten çıkarılan işçiler geri alınana ve toplu sözleşme hakkı tanınana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Sinan KESKİN