Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren otomotiv yedek parça üreticisi Alman ZF Lemförder fabrikasında 6 işçide korona virüs tespit edildi. Fabrikanın önlem almadan işçileri çalıştırmaya devam ettiği yönündeki iddiaları Birleşik Metal İş Sendikası yalanladı. Fabrika yönetiminin suçlanmasının doğru olmadığını dile getiren DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, şöyle konuştu:

'Önlemler alındı'

“Alman firması olan fabrikada, korona virüs sürecinin en başından beri tedbirler alınıyor. Tedbirler alınmasaydı, herkesten önce orada örgütlü olan bizler, eylem yaparak bu konuda tepkimizi gösterirdik. Ancak, sürecin başından beri tedbirler alınıyor ve fabrika 3 aydır yüzde 50 kapasite ile çalışmaya devam ediyordu. Şu anda çalışmalar 2 aydır daha da hareketlendi ve korona virüse karşı her türlü önlem alınmış durumda. Örneğin temasın en yüksek olabileceği yer olan yemekhanelerde yemekler kapalı olarak veriliyor, çatal bıçak gibi malzemeler kapalı olarak sunuluyor, sosyal mesafe önlemleri de alındı. Ayrıca düzenli olarak dezenfekte işlemleri oluyor” dedi.

'Düğünler riskli'

Hükümetin haziran ayı itibariyle aldığı tedbirleri gevşetmesinden dolayı her ne kadar fabrikalarda tedbirler alınsa da dışarda korona virüse karşı savunmasız kalınabildiğini ifade eden Çeltek, “Hükümet gerekli tedbirleri alamadığı için virüs her yerde! Dolayısıyla dışarıda savunmasızlar. İşçilerimizin eşleri de çalışıyor. Bir işçimiz geçenlerde katıldığı düğünde korona virüse yakalanmış” diye konuştu. Korona virüse yakalandıkları tespit edilen işçilerin hastaneye gönderildiğini ve aynı vardiyada çalışan diğer işçilere de özel hastaneden ekip getirtilerek test yapıldığını açıklayan Çeltek, “Fabrika 2 aydır tam kapasite çalışmaya başladı. Bu aşamada kronik rahatsızlığı olan ve de korona virüse yakalanan işçilerin evde kalmaları sağlandı” ifadelerini kullandı.