Türk Sağlık-Sen, Torbalı Devlet Hastanesi doktorlarına yönelik başlatılan kampanyanın, hekime şiddeti özendirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

Haber / Umut KARAKOYUN


İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan D. D isimli bir kadın, Torbalı Devlet Hastanesi'nde çalışan doktorların özensiz ve yanlış tedavi yaptıkları iddiasıyla change.org sitesinde imza kampanyası başlattı. Hastanede çalışan tüm doktorların gitmesini, yerlerine yenilerinin gelmesini isteyen vatandaşın yazdıkları, Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol'un tepkisini çekti. Bu paylaşımda kullanılan ifadeleri doğru bulmadıklarını açıklayan Ahmet Doğruyol, hekime şiddeti özendirdiği gerekçesiyle D.D hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artığını hatırlatan Başkan Doğruyol; “Yoldan geçen, sağlık çalışanlarını; Sağlık Bakanlığı'na, BİMER'e, CİMER'e şikayet ediyor. Zaten sağlık çalışanları bunalmış durumda. Torbalı Devlet Hastanesi'nde karmaşık hasta potansiyeli var. Sokaktan geçen vatandaşların, bilgisayar başına oturarak, 'Bu doktorlar yetersiz, tükenmişlik sendromu yaşıyor. Değişmeli' gibi ifadeleri kullanması, yadırganacak bir durum” dedi.

SORUŞTURMA AÇMALI

torbali-2Kampanyayı başlayan kişinin hiçbir veriye, kritere dayanmadan, hastanede çalışan tüm doktorları zan altında bıraktığını savunan Ahmet Doğruyol, Torbalı'da yaşayan vatandaşların da, bu açıklamalar nedeniyle hastanede çalışanlara karşı kin ve nefret duygusu beslemesine zemin oluşturduğunu söyledi. Doğruyol; “Sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığı bir dönemde, sokaktan geçen bir vatandaşın bu tür açıklama yapması uygun değil. Bunun mutlaka yaptırımının olması gerekiyor. O hastaneye hizmet almaya gelenlerde güvensizlik oluşmasına ve insanların sağlık çalışanlarına önyargılı yaklaşmalarına neden oluyor” dedi. Kampanyanın durdurularak, D.D hakkında hukuki sürecin başlatılması gerektiğini kaydeden Ahmet Doğruyol, Torbalı Devlet Hastanesi yetkililerinin kampanyayı başlayan vatandaş hakkında soruşturma açmasını istedi.