Haber / Didar DEMİRCİ

Gama-Türklerler tarafından yapılan İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler, sürekli elektrik kesintisi yaşanması sebebiyle mağdur oluyor. Elektrik kesintisi nedeniyle koğuşlarda aydınlatma, ısıtma ve sıcak su sorunuyla karşı karşıya kalan işçiler, şantiyede ‘Yönetim İstifa’ sloganlarıyla ayaklandı. İşçiler adına Dev Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada, işçilerin şantiye alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekilerek, “Sürecin takipçisiyiz; insanca barınma ve beslenme koşullarının yaratılması için örgütlenecek mücadele edeceğiz” denildi.

BİR HAFTA SÜRE

İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde yemek ve barınma sorunlarının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Dev Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası, elektrik kesintisiyle birlikte gelişen olayları şu şekilde aktardı:

“İzmir Şehir Hastanesinde koğuşlar yetersiz işçiler üst üste kalmaya zorlanıyor, yemekhane koşulları hijyenik değil, yemekler kalitesiz ve uzun kuyruklar oluşuyor. Aralarında üyelerimizin de olduğu işçiler sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm olmayınca isyan etti. Şantiye yönetimi daha önce şikayetlere çözüm geliştirmezken "Yönetim İstifa" sloganları ile yürüyen işçilerin karşısına ilk önce polis çıkarıp korkutmaya çalıştı. Tepkiler büyüyünce proje müdürü şantiye ye gelerek sorunun 1 hafta içinde çözüleceği sözü verdi. İnsanca barınma ve beslenme haktır. Hak verilmez alınır.”