Seferhisarlı hayvanseverler Başkan Tunç Soyer'de, ilçedeki canlara yönelik talepleri aktardı. Ayrıca Seferihisar Kent Konseyi üyeleri bakımevini ziyaret ederek gönüllülere yardımcı oldu.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde hayvanseverler sahipsiz canlar için canla başla çalışıyor. Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) üyeleri bu kapsamda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, “Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e bakımevi ve genel olarak tespit ettiğimiz eksikleri ve çözümleri içeren raporumuzu sunduk. Raporda, bakımevine hayvanları seven eleman alınması, kafeslerinin toprak alanlarına ince asfalt kumu dökülmesi, çok ihtiyaç olan plastik paletlerin temin edilmesi, gölgeliklerin yenilenmesi ile kentin görünür noktalarına hayvan hakları ile ilgili yasal uyarı afişlerinin asılması, otomatik sulukların tamir edilmesi veya yenilenmesi, özellikle Ürkmez mahallesine suluk yerleştirilmesi, rehabilite edilmesi gereken köpeklerin yakalanabilmesi için konusunda eğitimli ekibin acilen oluşturulması gibi talepler yer alıyor. Başkanımız hepsini not aldı. Ve hiç vakit kaybetmeden ilk olarak plastik paletleri bakımevine gönderdi. Patili çocuklarımız betonlardan kurtuldu. Buna çok memnun olduk. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.


MENÜLER CAN DOSTLARA


Öte yandan gönüllü hayvanseverler Seferihisar Geçici Bakımevi'ndeki canlarla da yakından ilgileniyor. Gönüllülere sık sık diğer kurumlardan da destek geliyor. Son olarak bakımevine Seferihisar Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri, Kadın Meclisi Başkanı ve üyeleri ve Engelli Meclisi Başkanı konuk oldu. Kadın Meclisi üyeleri gönüllülerle birlikte bakımevi mutfağına girerek hayvanlar için takviye gıda hazırladı. Fevziye Özkan, “Bakım evi ziyareti yanında durum değerlendirmesi de yapıldı. Seferihisar Kent Konseyi'nin hayvan hakları konusunda desteklerini ve duyarlılıklarını çok değerli buluyoruz ve tüm ilçelere örnek olmasını diliyoruz. Kendilerine ziyaretleri ve kıymetli katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi. Özkan, ayrıca bundan sonra da dernek olarak “Hayvan Haklarını yok sayan siyasilere OY YOK” kampanyası üzerinde yoğunlaşacaklarını bildirdi.