Özel/Gökçe ADAR
Dar ve orta gelirli vatandaşın ev sahibi olması için yeni sosyal konut projeleri devreye giriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bitmiş ya da inşası süren konutları uygun fiyat ve ödeme şartlarıyla satışa sunacak. Türkiye genelinde 24 ilde toplam 3 bin 151 konut kurayla sahibini bulacak. 2+1 ile 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin liradan, taksitleri bin 442 TL’den başlayacak. Kuralı satışlara başvuru yapacak vatandaşlar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabilecek. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığıyla her il için tarihler değişmekle birlikte 18 Temmuz’da başlayacak, 4 Ağustos’a kadar kabul edilecek.

KONUT SAYISI ARTMALI’
Dar ve orta gelirli vatandaşlar için yeni sosyal konut projelerinin iyi bir fırsat olduğunu ifade eden İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 
Rıdvan Akgün, “Bu gerçekten bir fırsat. Bu güzel bir projedir. Dar ve orta gelirli hiç konut sahibi olamamış vatandaşlar için güzel bir projedir. Şartlar ve fiyatlar caziptir. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız mutlaka değerlendirilmelidir” dedi. Konut sayılarının artması gerektiğini de söyleyen Akgün, “Şu an kira fiyatlarının çok yükseldiği bir dönemdeyiz. TOKİ’nin bu sayılarına baktığımızda, sayıların Türkiye’de konut ihtiyacının karşılanması için yetersiz olduğunu söyleyebilirim, TOKİ’nin vatandaşlara sunduğu bu fırsattaki konut sayıları mutlaka artmalı” ifadelerini kullandı.

İZMİR DE VAR
TOKİ, İzmir Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde 720 konutu kura ile satışa sunacak. Konutların fiyatı 410 bin liradan, taksitleri ise 2 bin 700 TL’den başlayacak. TOKİ evlerinin satışa sunulacağı iller arasında, “Kırıkkale, Kocaeli, Sivas, Uşak, Iğdır, Kilis, Kütahya, Siirt, Çorum, Bursa, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Yozgat, Bolu, Çankırı, Erzincan, Tekirdağ, Van, Konya, Aksaray” bulunuyor.

Kimler başvurabilir?
Konutlara başvuru yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş ve Türk vatandaşı olması gerekiyor. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması şartları aranıyor. Vatandaşlar kuralı satışa sunulan konutlar hakkında detaylı bilgiye www.toki.gov.tr adresinden ulaşabilecek.