Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı düzenlediği "Sarıkamış Türkiye Şehitleri ile Yürüyor" etkinliği çerçevesinde gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Atatürk Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 7'den 70'e vatandaşların iştirak ettiği yürüyüşte 103 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı. Yalı Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı'na kadar yürüyen vatandaşlar anıta karanfil bıraktı.

"Destanları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Nüammer Uslu, 104 yıl önce Mehmetçik'in Sarıkamış'ta bir destan yazdığını vurgulayarak, "Bu destanı halkımızla hep birlikte anıyoruz. Bu aziz vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz millet olarak bu destanları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.Yürüyüşe 5 yaşındaki torunu ile katılan Nazan Özşahin, şehitlere minnettar olduklarını belirtti. Vatandaşların taşıdığı dev Türk bayrağını görünce çok mutlu olduğunu ifade eden Özşahin, "Yürüyüş boyunca çok duygulandım ve mutlu oldum. Bu kadar insan duyarlılık gösterip buraya gelmiş. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.

Engin Aydoğan ise 104 yıl önce donarak şehit olan 90 bin vatan evladının acısını hala derinden hissettiklerini, onları unutmamak, onları anmak için burada olduğunu söyledi.