İzmir'in Menderes ilçesinde İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bilişim şirketi Kod-A'da, DİSK’e bağlı Sosyal İş Sendikası’nda örgütlenmek isterken işten atılan işçiler, dün şirketin iş ortaklarından biri olan Türk Telekom’un Gümrük’te bulunan binası önünde eylem yaptı.

Haber / Umut KARAKOYUN

Eylemde, işveren tarafından gönderilen güvenlik görevlisinin çekim yapması kısa süreli gerginliğe neden oldu. DİSK, çekim yapan kişiye tepki gösteren işçileri sakinleştirerek, o kişinin rahat çekim yapması için ön tarafa aldı. Sendikanın Şube Başkanı Müfit Ereş, yaptığı açıklamada, hayatlarının baharında olan yüzlerce genç kadın ve erkek işçinin, mahkum edildikleri asgari ücretle bir gelecek planı yapamadıklarını söyledi. Ereş; Aşırı yoğun olan çalışma ortamına eklenen fiili baskıdan dolayı, personel huzursuz. Yemek, çay, sigara, tuvalet ve telefon gibi ihtiyaçlar, keyfi biçimde cezalandırma gerekçesi oluyor” dedi.

DİYALOG KURMAYA ÇALIŞTIK

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da açıklama yaptı. Sarı, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Sendikalı olun, örgütlenmekten korkmayın’ sözlerini hatırlatarak, Kod-A’dan atılan işçiler için bir öneride bulundu. Başbakan Yıldırım’ın, Kod-A işçilerini makamında ağırlamasını isteyen Sarı; “Kendilerini çok güçlü gören işverenler unutmasın ki işçiler üretimden elini çektiğinde tek bir şey bile üretilmeyecek. Çünkü güçlü biziz, alın teri bizde, emek bizde… Sizin kuleleriniz bile bizim ellerimizle inşa edilmekte. Kuleleri yok etmek de yine işçilerin elinde. İktidar, işçilerin elinde” dedi.



.