HABER/ Didar DEMİRCİ

İzmir Narlıdere Narbel Mahallesi'ndeki Sarı isimli sokak kedisi, 3 Haziran 2021 günü bir aracın çarpması sonucu ölümden döndü. Hayvan severlerin desteği ile veterinere götürülen Sarı, 3 aylık bir tedavi sürecinin sonunda iyileşti ve yeniden sokağa bırakıldı. Ancak sokağa çıktığı gün yine araba çarptı. İkinci kez travma yaşayan Sarı, yeniden hayata tutunsa da bu kez sokağa dönemedi. 2- 3 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek kedi, tedavi gördüğü veteriner kliniğinde, kendisini sahiplenecek ve masraflarını karşılayacak birini bekliyor.

Sarı’nın tedavisini ücretsiz yaptıklarını açıklayan veteriner kliniği, sadece Sarı’nın yatış masraflarının ödenmesini talep ediyor. Bu ücreti de 50 liradan 20 liraya indirdiklerini açıklayan klinik, Sarı için şu ana kadar toplamda 2 bin 40 liralık masraf yaptıklarını söyledi.

'FRENE BAS' KAMPANYASI

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, sürücülerin trafikte hayvanlara dikkat etmediğini, çarpıp kaçtıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Bu iş vicdan işidir. Bu konuda herkese eğitim verilmesi, insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Çarpıp kaçıyorlar. Orada yatan bir can olduğunun farkında değiller, önemsemiyorlar. Bizler bu konuda farkındalık oluşturmak için ‘Frene bas’ diyerek kampanya düzenledik. Ama sürücüler bu konuda dikkat etmedikleri gibi bazen de bilinçli olarak sokaktaki canlıları tehdit ediyorlar.”