Zeytinli Köşk Uluslararası Sanat Festivali kapsamında 14'ü yabancı toplam 29 ressam, İzmir Selçuk'taki Efes Antik Kenti'ni gezdi, tarihle iç içe bir ortamda resim yaptı.

İzmir, Türkiye'nin adını tüm dünyaya sanat ile duyurmak için Zeytinli Köşk Uluslararası Sanat Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. 26 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 'Tarihe Dokunanlar' temalı sanat organizasyonu için 14'ü yabancı toplam 29 ressam İzmir'e geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbeycan, Hırvatisyan, Letonya, Bulgaristan, Filistin, Hindistan, Almanya ve Türkiye'den katılan ressamlar, festivalin ilk günü İzmir'in tarihi mekanlarını gezerken, ikinci gün de Selçuk ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti. Efes hakkında rehberler tarafından bilgilendirilen sanatçılar, tarihi eserlere hayran kaldı. Ressamlar, buram buram tarih kokan mekanda resim de yaptı.

Festivali düzenleyen ressam Turgut Kahraman, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Zeytinli Köşk Uluslararası Sanat Festivali'ne İzmir gezisi ile başladık. Ressamlarımız festivalin ikinci gününde Efes Antik Kenti'nde tarihi eserlerin içerisinde resimlerini yaptı. Bu festivalde sanat, tarih ve spor iç içe olacak" dedi. Kahraman, özellikle yabancı ressamların Efes Antik Kenti'ne hayran kaldıklarını belirtti.

TARİHLE İÇ İÇE RESİM KEYFİ


Festival kapsamında antik kentte resim çizen ressamlardan Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler de, "Bugün hem sanatı hem de tarihi aynı anda yaşadık. Bu atmosferde resim çizmek çok güzel. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Çünkü insanı farklı bir yere taşıyor. Bize farklı kapılar açıyor. Dünyanın pek çok yerinden gelen sanatçılarla birbirimizden yeni yeni şeyler öğrendik. Festival çok güzel geçiyor" diye konuştu.

KAHRAMAN DENİZİN ALTINDA ATATÜRK RESMİ YAPACAK


Festival kapsamında, Urla'da bir araya gelecek 29 ressam, denizin üzerine yerleştirecekleri şövaleleri ile resim yapacak. Bu sırada bazı sanatçılar kite sörf yaparak, ressamlara eşlik edecek. Deniz tutkunu olan ressam Turgut Kahraman ve ressamlar tekneyle Urla'da denize açılacak. Kahraman tüple dalıp denizin altında Atatürk'ün resmini çizecek. Daha sonra resim, basın mensupları için denizin üzerinde sergilenecek. Uluslararası ressamların ve yerli sanatçıların eserleriyle 6 Mayıs tarihinde ise sergi açılacak. Öte yandan Urla'daki Zeytinli Köşk'te atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.