Özel//Gökçe ADAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Kuşadası Körfezi'nde saat 06.24'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.



Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Sarsıntı, İzmir ve Aydın başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki birçok ilde hissedildi. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan vatandaşlar, 30 Ekim 2020 İzmir Depremi’ni hatırladıklarını ifade ederek, endişelendiklerini ifade etti.

YIKICI DEPREM OLMAZ’

Endişelenecek bir durumun olmadığını ifade eden Jeofizik yüksek mühendisi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şunları söyledi: “Deprem Pamucak Körfezi Kuzeyi Ahmetbeyli'de, 4.8-5.0 Gümüldür-Tuzla Kırığı, 7.4 km odak derinliği şeklinde gerçekleşti. Kırık diri, daha büyük depreme gebe. Kırık yaklaşık kuzey güney doğrultusunda olduğundan, özellikle İzmir-Kuşadası-Didim çizgisinde güçlü duyuldu. Yazlıklar çok daha güvenli. Dinlenmeyi bırakıp eve dönmeye gerek yok. Bu kırık gelecekte en çok 5.5-5.8 şiddetli deprem üretebilir. Bu da yıkıcı olmaz.” Ercan, hissedilen depremin 30 Ekim İzmir Depremi’nin bir artçısı olduğunu düşünenlere de, “Bu bir artçı deprem değildir” şeklinde yanıt verdi.