Yapımı 2 ay önce tamamlanan Urla Devlet Hastanesi Güzelbahçe Semt Polikliniği'nin açılmamasına vatandaş tepki gösterirdi. Polikliniğin ismi üzerinde ise tartışmalar yaşanıyor.

Burak-yildizGüzelbahçe Belediyesi ve Urla İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle açılması kararlaştırılan Urla Devlet Hastanesi Güzelbahçe Semt Polikliniği yapımı tamamen bitmesine rağmen 2 aydır açılamıyor. Sağlık hizmeti almak için Urla'ya ve Yeşilyurt'a gitmek zorunda kalan Güzelbahçe vatandaşı polikliniğin hizmet vermemesine tepkili. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, vatandaşın polikliniği açılmamasına tepkili olduğunu belirterek, “Güzelbahçe'de çoktandır bütün fonksiyonlarıyla hizmet verecek bir hastane projemiz mevcuttu. Bundan önce hastane kurmak için iyi niyetli girişimler oldu fakat sonuç alınamadı. Burası küçük bir belediye, bu nedenle bir hastane yapılması zor. Urla Devlet Hastanesi'nin başhekimi bize şu an bir hastane olmayacağını ama bir poliklinik açılabileceğini söyledi. Biz hemen Aziz Kocaoğlu'nun katkılarıyla yapılan kültür merkezimizin altındaki 550 metreden oluşan iki bağımsız bölümü bu işe ayırdık. Bedelsiz ve on yıl süreli olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim ettik. Yaptığımız protokole göre sabit poliklinik bölümlerini ve inşaat bölümlerini belediyemiz yaptı ve teslim ettik. Urla Devlet Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü de sorumluluğu dahilindeki faaliyetleri bitirdi. Seçimlerden önce açılacak dendi, açılmadı. Sonra müsteşar gelip seçimden sonra açılacağını söyledi, yine açılmadı. Vatandaşımız sürekli ne zaman açılacağını soruyor, bir cevap veremiyoruz. Bir an önce açılmasını talep ediyoruz” dedi.

İZİNSİZ TABELA ASILDI


Bir gün polikliniğe bilgileri olmadan tabela asıldığını ifade eden İnce, “Bu tür binalara isim verilme olayı belirli kurallar dahilinde olur. Bu kliniğe inşaat faaliyetleri sürerken eski AKP İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu ismi olan bir tabela kondu. Biz de bunun etik olmadığını söyledik. Hatta biz bu binanın asıl sahibi olan Aziz Kocaoğlu'nun ismini vermek istediğimizde sayın Kocaoğlu bunun etik olmayacağını söyledi. Biz de bir tarafız burada, bina bizim ve ortak bir iş yapıyoruz. Bir isim verilirken bizim de bir onayımızın alınması gerekiyordu. Hatta bundan öncesinde bazı resmi onayların da alınması gerekiyordu, bunlar da alınmadan emrivaki bir şekilde isim verilmesi, bunun da algının çok yüksek olduğu seçim zamanında yapılması kötü oldu” şeklinde konuştu.


CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, tabela olayının siyasi bir karar olduğunun altını çizerek, “Güzelbahçe'li vatandaşlardan sürekli bir hastane talebi mevcut. Biz İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaptık ve burayı kullanıma hazır hale getirdik. Görüşmelerimizde buranın isminin Urla Devlet Hastanesi Güzelbahçe Semt Polikliniği olmasını kararlaştırmıştık fakat bir gün eski ilçe başkanı Vasfi Çakıroğlu'nun isminin verildiği bir tabelayla karşılaştık. Biz vatandaşın yararına olan her şeye varız ama Urla Devlet Hastanesi adı altında kurulacak olan bir polikliniğin ismi siyasi bir ilçe başkanının ismi olamaz. Ben siyasi birkaç kişinin oturup kendi arasında konuştuklarını, valiliğin veya kaymakamlığın haberinin olmadığına inanıyorum” diye konuştu.

40 GÜNDÜR BEKLİYORLAR


Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü'nden polikliniğe atanan 20 kadar sağlık personelinin, kurum hizmete açılmadığı için her gün Urla Devlet Hastanesi'nde gidip vakit geçirdikleri iddia edildi.