Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan, Akyaka’ya 4 kilometre uzaklıktaki dünyanın gözbebeği Çınar Plajı sahili işletmeci tarafından tahrip edildi.

Akyaka'nın Sesi'nin tespitlerine göre sahil şeridinden toplanan çakıllar traktörlerle alınarak başka yere götürüldü, yerine öğütülerek toz haline getirilmiş malzeme döküldü. Bu çalışmanın plajın işletmesini Ula Belediyesi'nden alan Çınar Beach Club tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

Uzmanlara göre Özel Çevre Koruma( ÖÇK) hükümleri ile korunan bölgede yürütülen bu çalışma çevre koruma mevzuatına olduğu gibi Kıyı Kanunu’na da tamamen aykırı. Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesi'nde, “Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez” deniliyor.

Gökova Ekolojik Yaşam Derneği de uygulama ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca birçok vatandaşın da CİMER üzerinden şikayet dilekçeleri verdiği öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan ise plajın tahrip edilmediğini savundu.