Haber / Gökçe ADAR

İzmir'in Seferhisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde, Bayraklı mahallesinde bulunan Barış Sitesi'ndeki 5’inci kattaki evlerinde yalnız olan 17 yaşındaki Özge Tekçi, muhabbet kuşunu almak için kaybettiği 10 saniyenin hayatını kurtardığını söyledi. Depremden sonra yeni bir hayata başladığını ifade eden Tekçi, kuşu Şanslı'nın ve köpeği Mars'ın, kendisinin ilacı olduğunu söyledi. Tekçi, “Depremden sonra psikolojik tedavi almaya başladım, hala daha devam ediyor. Kendimi yeni yeni toparlıyorum. O anları aklımdan çıkaramıyorum. İzler hala kaldı. Depremden sonra bir köpek sahiplendim. Adını Mars koydum. Mars ve kuşum Şanslı benim ilacım oldu. Onlar sayesinde o anları unutmaya çalışıyorum. Canım sıkıldığı zaman onlarla konuşuyorum, hayaller kuruyorum. Kötü anları hafızamdan unutmaya çalışıyorum. Kapalı yerlerde kalamıyorum. Depremden sonra evde tek başıma kalamıyorum. Mars ve Şanslı olmasaydı daha kötü durumda olacaktım. Hayata onlarla tutundum” ifadelerini kullandı.

BALKONA ULAŞTI

Tekçi, deprem anını öyle anlattı: “Binanın sallandığını hissettim. Deprem sırasında aklıma muhabbet kuşum Şanslı geldi. Onu kurtarmak istedim. Bir anda koşup, yan odadan kafesiyle birlikte Şanslı'yı aldım. İnsan korkuyla ne yapacağını bilemiyor. ‘Hemen binadan çıkabilirim’ diye düşünüp, merdivenlere doğru yönelip, koşmaya başladım. Koşarken, duvarlar yıkılmaya başladı. Üçüncü kata indiğimde, bina tamamen yıkıldı. Enkazların arasında kaldım. Şanslı'nın kafesi de ezilmişti. Bulunduğum yerde arkama dönemiyordum. Şanslı'nın sesi de çıkmadığı için öldüğünü sandım. Cep telefonumun çalıştığını fark ettim. Güçlükle fenerini açıp, etrafımı görmeye çalıştım. Annemi ve 112 Acil Servis'i arayıp, enkaz altında olduğumu belirtip, yerimi bildirdim. Fenerle etrafıma bakarken, merdiven kenarında bir açıklık olduğunu ve ışık geldiğini gördüm. Yaklaşık 20 dakikalık bir çaba sonucu ışığın geldiği yerdeki tuğlaları kenara atarak, geçebileceğim yer açıp, buradan önce balkona çıktım.”

KUŞU ŞANSI OLDU

Depremde kuşu Şanslı'yı almak için kaybettiği 10 saniyenin onun hayatını kurtardığını ifade eden Tekçi, “Enkazdayken başımın ve burnum kan içinde kaldığını gördüm. Ancak hiçbir şekilde acı hissetmedim. Sonrasında da balkondan atlayıp, enkazdan kurtuldum. Kuşum Şanslı'yı almak için 10 saniye kaybetmesem bir kat daha inmiş olacaktım ve tamamen enkaz altında kalıp, dışarı çıkma şansım olmayıp, ölecektim. Şanslı, benim hayatta kalma şansım oldu. Gerçekten çok zor anlardı. Filmlerden gördüklerim gibiydi. O zamanları nasıl unutacağım bilemiyorum” dedi. Depremden sonra Uzundere'ye taşındıklarını dile getiren Tekçi, “Depremden sonra Uzundere'ye yerleştik. Kemalpaşa'da köy evimiz var. Çoğunlukla da ailemle birlikte köy evinde kalıyorum. Lise son sınıftayım, okulum çok uzak olduğu için liseye açıktan devam ediyorum. Üniversiteye hazırlanıyorum. Üniversiteyi kazanırsam kendimi daha iyi hissedeceğim” şeklinde konuştu.