İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mert Pala ile birlikte 14 şüphelinin daha kaçakçılık iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Türkiye genelinde ve yurtdışında optik mağazaları bulunan İzmir'in köklü şirketlerinden Mert Optik'in sahibi Mert Pala, İZTO yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği İzmir'de gözaltına alındı. Geçtiğimiz yıl Mert Optik mağazalarına kaçak ithal gözlük sattığı gerekçesiyle baskın düzenlenmiş ve bu baskınlarda çok sayıda kaçak ithal gözlüğe el konulmuştu.

Pala'nın yeniden göz altına alınmasının yine bu olayla bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Mert Pala ile birlikte gözaltına alınanlar arasında Mert Optik çalışanları ve Pala'nın oğlu Doruk Pala da bulunuyor.

Yakın bir geçmişte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yerleşen Mert Pala hakkında mağazalarını devrettiği ve Güney Kıbrıs'a kaçtığı yönünde iddialar ortaya atılmış anacak Pala, bu iddiaları sert bir dille redderek, KKTC'yer yerleştiğini, mağazaları devretmediğini ve başta İZTO toplantıları olmak üzere iş toplantıları için sıklıkla İzmir'e geldiğini açıklamıştı. (Haber Merkezi)